Президент України Леонід Кучма звернувся до представників усіх політичних сил в Україні з вимогою негайно сісти за стіл переговорів, залучивши до цього процесу найавторитетніших людей із різних регіонів держави.
«Ми повинні спокійно і виважено обговорити ситуацію, що склалася, і запропонувати суспільству реальні кроки виходу з кризи», — зазначив він. Гарант Конституції наголосив також, що влада ніколи не стане ініціатором застосування сили. Але вона в рамках закону і своїх повноважень захищатиме правопорядок, права і свободи всіх без винятку громадян, незалежно від їхніх політичних уподобань.
Водночас, як повідомила кореспонденту «ГУ» Ірина Геращенко — прес-секретар Віктора Ющенка, жодних офіційних запрошень від Л. Кучми сісти за стіл переговорів не отримували. Це запрошення почули через телебачення. Методи спілкування Президента із людиною, яку підтримало більш як 50 відсотків громадян, мають принаймні дивний вигляд, наголосила вона. Нині для нас найголовніше — що відбувається в регіонах, їх підтримка. У команді триває робота над тим, як зробити процес передачі влади мирним, безконфліктним. А Микола Томенко під час виступу на майдані Незалежності повідомив, що Віктор Ющенко готовий вести переговори лише з Президентом Л. Кучмою.
Прес-секретар Прем’єр-міністра Анна Герман повідомила агентству «Інтерфакс-Україна», що Віктор Янукович готовий до переговорів зі своїм опонентом Віктором Ющенком.
Наразі з’ясувати, на коли саме призначено зустріч Президента з В. Ющенком та В. Януковичем, «ГУ» не вдалося. На момент здачі номера у приймальні прес-секретаря глави держави Олени Громницької повідомили, що інформації про це вони поки що не мають. А сама О. Громницька спілкуватися не захотіла.