Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. П’ятий тур. 23 листопада.
Група А. «Монако» (Франція) — «Ліверпуль» (Англія). 1:0. «Олімпіакос» (Греція) — «Депортиво» (Іспанія). 1:0. «Олімпіакос» — 10 очок, «Монако» — 9, «Ліверпуль» — 7, «Депортиво» — 2.
Група С. «Баварія» (Німеччина) — «Маккабі» (Ізраїль, Тель-Авів). 5:1. «Ювентус» (Італія) — «Аякс» (Нідерланди). 1:0. «Ювентус» — 15, «Баварія» — 9, «Аякс», «Маккабі» — по 3.
Група D. «Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Ліон» (Франція). 2:1. «Спарта» (Чехія) — «Фенербахче» (Туреччина). 0:1. «Манчестер Юнайтед» — 11, «Ліон» —10, «Фенербахче» — 6, «Спарта» — 1.
Група В. «Реал» (Іспанія, Мадрид) — «Байєр» (Німеччина). 1:1 (Рауль, 70 — Бербатов, 36).
«Динамо» (Україна, Київ) — «Рома» (Італія). 2:0. Голи: Деллас, 73, у власні ворота, Шацьких, 82.
«Динамо»: Шовковський, Гіоане, Саблич, Гавранчич, Каддурі, Гусін, Юссуф, Гусєв (Леко, 65), Рінкон, Верпаковскіс (Шацьких, 77), Клебер. Тренер — Йожеф Сабо.
«Рома»: Пеліццолі, Сартр (Куфре, 77), Феррарі, Корвіа, Кассано, Скурто, Перротта, Аквілані, Деллас, Кандела, Мідо (Д’Агостіно, 55). Тренер — Луїджі дель Нері.
Попереджено: Скурто, 3, Гусєва, 51, Каддурі, 59, Феррарі, 61, Перротту, 75. На 76-й хвилині з поля вилучено Скурто (два попередження).
Арбітр — Майкл Райлі (Англія).
Київ. НСК «Олімпійський. Сніг. -1 градус. 55 000 глядачів.
Либонь, не варто казати про те, як хотілося динамівцям довести римлянам, що не суворе і справедливе рішення УЄФА принесло їм перемогу в першому матчі в Римі. Справа не в запальничці, якою розбили голову шведському арбітрові. А в тому, що в першому матчі у столиці Італії «Динамо» не тільки вело в рахунку після влучного удару Гавранчича, а й переважало господарів за всіма показниками гри.
А от у Києві підопічні Сабо ніяк не могли зачепитися за м’яча. Гра в них просто не клеїлася. Можливо, далася взнаки погана погода зі снігом. Однак і «Рома» нічим видатним не відзначалася. Хоча слід зазначити, що гості прибули на цей поєдинок без свого лідера Франческо Тотті та ще кількох провідних виконавців.
Утім, і друга половина поєдинку почалася досить нудно. Хоча динамівці старалися загострити ситуацію, намагалися атакувати. Двічі організовували небезпечні ситуації біля воріт «Роми». Та гостей рятував їхній воротар. Пеліццолі на 61-й хвилині парирував на кутовий удар Верпаковскіса з кількох метрів. І тут-таки відбив потужний «постріл» Саблича.
Та гол, як кажуть, назрівав. До речі, успіх прийшов до «Динамо», коли білого м’яча замінили на помаранчевого (поле вкривав сніг). Бідолаха Троянос Деллас зрізав м’яча у власні ворота після гострого прострілу киян.
Потім «Рома» залишилася в меншості. Та й, звісно, вже втомилася. Як наслідок, пропустила другого м’яча. Завжди активний Діого Рінкон з кута карного майданчика прекрасною передачею відшукав Максима Шацьких, який щойно вийшов на заміну. І той, очевидячки, скучивши за грою, залюбки влучив у порожні ворота.
Наставник динамівців сказав, що його хлопці повністю володіли ініціативою в зустрічі. І м’ячеві не було куди дітися, як потрапити у ворота римлян. На думку Сабо, його команда здобула заслужену перемогу, але в дуже важкій грі. «Мої футболісти виявили неабиякі вольові якості, — зазначив Йожеф Йожефович. —Гадаю, що ми сьогодні виграли дуже важку суперечку».
Сабо попереджав своїх футболістів, що «Рома» — це не тільки Франческо Тотті, котрий не брав участі в матчі. У римському клубі достатньо виконавців, які роблять свою справу ліпше, ніж їхній лідер. І ця компанія була дуже налаштована на перемогу.
Тренер італійців Луїджі дель Нері, на якого журналісти втомилися чекати на післяматчевій прес-конференції, зазначив, що в «Роми» мотивація на гру була дещо менша, ніж у київського «Динамо».
При цьому тренер «Роми» пообіцяв, що в останньому матчі групового турніру Ліги чемпіонів з мадридським «Реалом» італійці постараються показати все, на що вони здатні. За словами коуча, поразки також мають позитивне значення, адже команда робить із них відповідні уроки.
Після цієї перемоги «Динамо» стало одноосібним лідером. Щоб продовжити виступи в Лізі чемпіонів, йому треба зіграти внічию в останньому поєдинку групового турніру в Леверкузені проти «Байєра».