Генпрокуратура і МВС заявили про готовність не допустити порушення конституційного порядку в Україні. «Заклики до насильницьких дій зобов’язують бути в повній готовності», — сказано в заяві силових відомств, оприлюдненій інформагентствами.
Служба безпеки України офіційно заявила, що не має до документа жодного відношення.
У власному зверненні, прийнятому СБУ, йдеться, що в разі потреби вона буде вживати заходів для запобігання протиправним діям, які загрожують інтересам держави і безпеки громадян. Служба безпеки України також закликає політиків і народ вирішувати проблеми мирно і не втягувати в них силові структури. СБУ наголошує, що «строго дотримується принципу невтручання в політичні і виборчі процеси в державі, діє в рамках, визначених законами України стосовно захисту державного суверенітету, конституційного ладу і запобігання терористичним проявам».
У заяві Генпрокуратури і МВС також ідеться про невтручання правоохоронних органів у політику. Тим часом вони нагадують, що за порушення порядку організації і проведення масових заходів передбачено адміністративну відповідальність, а за групові порушення суспільного порядку, масові безладдя, блокування транспортних комунікацій — кримінальну.