Плавання. Дурман (ПАР). Етап Кубка світу. Знаменитий український спортовець, багаторазовий чемпіон світу Олег Лисогор із Броварів був другий на дистанції 100 м комплексного плавання і третій — на 50-метрівці брасом.
Хокей. Тампа (США). У приміщенні St. Pete Tіmes Forum відбулася церемонія вручення чемпіонських перснів володарям Кубка Стенлі — гравцям і тренерам клубу «Тампа Бей». Серед них — киянин Руслан Федотенко. Через локаут, який триває в НХЛ, ця подія відбулася не на хокейному майданчику перед багатотисячним уболівальницьким загалом, а в кулуарах палацу. Дюжина гравців взагалі була відсутня на тому святі.
Дорогоцінні каблучки, виготовлені за оригінальним ескізом, за оцінками експертів, коштують від 15 до 20 тисяч доларів. Кожний перстень оздоблений 138 діамантами — по одному за кожне очко, здобуте клубом у регулярному чемпіонаті, і по два — за кожний із 16 переможних матчів у плей-оф за Кубок Стенлі.
На персні вигравірувано прізвище хокеїста, ігровий номер і результати серій плей-оф поряд із клубною емблемою суперника. Виготовлено лише 46 екземплярів. Додаткові копії не вироблятимуть, навіть якщо хтось побажає придбати таку каблучку.
Бокс. У Чернігові минулими вихідними завершився чемпіонат України серед аматорів. До міста на Десні прибули 25 команд зі 169 спортсменами з усіх регіонів країни. Як зазначав на прес-конференції напередодні змагань народний депутат України, перший віце-президент Федерації боксу України Володимир Рябіка, нині в нас відбувається зміна боксерських поколінь. Саме тому це вплинуло на те, що в Сіднеї українські боксери вибороли п’ять медалей, а в Афінах — жодної.
Поєдинки боксерів були цікавими й напруженими. У них, до речі, взяли участь двоє учасників Олімпійських ігор в Афінах, заслужений майстер спорту, 11 майстрів спорту міжнародного класу, 71 майстер спорту. Перемогу в фіналі змагань здобули у вагових категоріях: до 91 кілограма — Віталій Михеєнко (Запоріжжя, завдав поразки Сергію Карпенку з Вінниці); понад 91 кілограм — Роман Капітоненко з Волині (був сильніший за Сергія Воронова з Луганська); до 81 кілограма — Андрій Смирнов (Сімферополь, здолав Віталія Бєлашова з Луганська); до 75 кілограмів — Ісмаїл Сіллах з Донецька (йому поступився Віталій П’ятецький з Одеси); до 69 кілограмів — Олександр Бокало з Донецька (поразки від нього зазнав Юрій Смирнов з Криму); до 64 кілограмів — Сергій Москотов з Криму (його суперником був також кримчанин Марлен Шефіков); до 60 кілограмів — Олександр Включко з Миколаєва (змагався з кримчанином Хайсером Сейдаметовим); до 57 кілограмів — Євген Кибалюк з Донецька (поразка у Володимира Мана із Запоріжжя); до 54 кілограмів — Сероб Арустамян з Донецька (суперник — Олег Шайнер із Севастополя); до 51 кілограма — Георгій Чігаєв зі Львова (здолав Михайла Сербаєва із Запоріжжя); до 48 кілограмів — Віталій Волков з Миколаєва (виграв двобій в Ігоря Шайнера із Севастополя).
У командному заліку найбільше золотих медалей — чотири — виборола команда Донецької області. Друге і третє місця відповідно посіли спортсмени Криму та Миколаївської області.
— Загалом ми дуже задоволені результатами чемпіонату, — підбив підсумки змагань народний депутат України Володимир Рябіка. — У поєдинках відкрили для себе чимало нових талантів, яким по 19—20 років. Приємно, що представники 14 регіонів України стали переможцями та призерами чемпіонату. Ці спортсмени тепер становитимуть кістяк збірної країни. Вони, сподіваюсь, гідно представлятимуть її на майбутній олімпіаді. За підсумками чемпіонату 36 боксерів тепер отримуватимуть стипендію Держкомспорту України.

Чернігів.