Футбол. Кубок України. 1/4 фіналу. Матчі-відповіді. 19—20 листопада.
«Динамо» (Київ) — «Волинь» (Луцьк). 4:0. 2 000 глядачів. Голи: Рінкон, 4, Клебер, 39, Бідненко, 48, 69. Перший матч — 2:1.
«Таврія» (Сімферополь) — «Шахтар» (Донецьк). 0:4. 1 500. Агахова, 40, Пуканич, 52, 83, Брандау, 71. Перший матч — 0:4.
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка). 2:2. 700. Мелащенко, 49, Рикун, 63 — Пісний, 3, Мельниченко, 65. Перший матч — 2:0.
«Кривбас» (Кривий Ріг) — «Нива» (Вінниця). 2:0. 5 000. Кабанов, 56. Перший матч — 1:2.
Лідери чемпіонату в усіх турнірах прагнуть виступати переконливо. І цього разу перемогли своїх суперників з однаковим рахунком. Динамівці почали зустріч з лучанами, виконавши бразильську увертюру. А потім забивав лише Руслан Бідненко.
І «Шахтар» у Сімферополі без особливих зусиль розібрався з «Таврією». На висоті цього разу був гравець молодіжної збірної України Адріан Пуканич, котрий відзначився дублем. «Вуглярі» переконливо помстилися сімферопольцям за недавню поразку від них у чемпіонаті країни.
А от що казали тренери в Києві та Сімферополі.
Віталій Кварцяний («Волинь»):
— Ми опинилися у складній ситуації, бо втратили кількох провідних виконавців. І, на жаль, не змогли показати добру гру. Не було швидкості, футболісти ковзали, втрачали рівновагу. Через те, що вони нібито в капцях вийшли на гру. У таких, знаєте, у яких у лазню ходять. Я казав, що потрібні нормальні бутси з шипами. А їм, бачите, все важко. Такі нині футболісти.
Йожеф Сабо («Динамо»):
— Ми переконливо перемогли, я задоволений ставленням підопічних до справи. Був нормальний настрій і нормальні швидкості з першої хвилини. Але була й проблема — повернення гравців із збірних. З українцями проблем не постало. Вони одразу повернулися з Туреччини. А решта затрималася. Скажімо, я розраховував на Нінковича у цій зустрічі. Однак він прибув до клубу лише сьогодні. Хоча за молодіжну збірну Сербії грав 16 листопада. Виходить, 72 години минуло замість доби. А, між іншим, у Брюсселі грали — не так уже й далеко. Можна було б одразу долетіти. Але його спочатку відправили до Белграда. Будемо про це повідомляти до УЄФА...
Мірча Луческу («Шахтар»):
— Гра йшла до першого забитого м’яча. Після того матч втратив будь-який інтерес. Адже загальний рахунок став уже 4:0 на нашу користь. Нашим завданням було довести зустріч до переможного підсумку і не зазнати травм.
Олег Федорчук («Таврія»):
— Цілком погоджуюсь зі словами колеги. Незважаючи на те, що загалом футболісти «Таврії» грали непогано, після пропущеного м’яча їм треба було забивати п’ять своїх. Зробити це було нереально...
Отже, до півфіналу вийшли представники лише вищої ліги — «Динамо», «Шахтар», «Дніпро» і «Кривбас».
Насамкінець наведемо результати виступів у національних турнірах суперників наших клубів у єврокубках. Кубок Італії (перші матчі). «Рома» — «Сієна». 1:2 (Тотті, 57 — Фло, 37, 86). «Палермо» — «Мілан». 1:2 (Тоні, 81 — Креспо, 55, Зеєдорф, 69). Чемпіонати. Шотландія. «Рейнджерс» — «Селтик». 2:0. Німеччина. «Байєр» — «Шальке-04». 0:3. Іспанія. «Барселона» — «Реал» (Мадрид). 3:0 (Ето’О, 29, Бронкхорст, 44, Рональдіньо, 76). «Сарагоса» — «Мальорка». 0:1. Австрія. «Аустрія» (Відень) — «Грац АК». 0:0.