Учора столичний майдан Незалежності з самого ранку закипів жовтогарячими кольорами гніву — там зібралося майже 50 тисяч прихильників Віктора Ющенка.
Виcтупаючи, Віктор Ющенко заявив, що «ми виграли вибори, але настав час захистити наш вибір». І оголосив про початок громадського руху опору «За чесні вибори». Далі він зупинився на наймасовіших прикладах фальсифікацій. Зокрема, на Донеччині на кожній третій дільниці явка виборців перевищувала 100 відсотків, що сумарно дозволило фальсифікувати чимало голосів, адже на 20-ту годину неділі там було зафіксовано 78-відсоткову явку, проте через п’ять годин після завершення голосування ця цифра зросла до 96 відсотків. В. Ющенко сказав, що навіть через 5 годин після завершення голосування голова ЦВК Сергій Ківалов продовжував говорити про можливі зміни у даних щодо явки. Це дало Ющенку підстави заявити, що «ЦВК пасивно, а часом і активно сприяла маніпуляціям і фальсифікаціям», та висловити недовіру оприлюдненим ЦВК результатам, які буде оголошено.
Сьогодні важко спрогнозувати, як події розгортатимуться далі, але під час мітингу В. Ющенко окреслив загальні контури дій опозиції. «Кілька днів тому Прем’єр-міністр мені у вічі заявив, що «новая власть уже пришла, и ее не выдавить», але я хочу сказати: видавимо, усі разом. Тепер не той час. Ми здатні захистити своє право на чесні вибори», — заявив В. Ющенко. Саме тому політрада коаліції «Сила народу» вимагатиме скасування результатів виборів на дільницях, де явка виборців перевищила 100 відсотків, де не були допущені або викинуті силоміць спостерігачі від опозиції, де кількість людей, що голосували за допомогою виносних скриньок, перевищила 10 відсотків, де кількість людей, що голосували за відкріпними талонами, перевищила 4 відсотки. Для порушення цього питання вже зібрано 150 підписів депутатів Верховної Ради за скликання позачергового засідання парламенту.
Співголова коаліції «Сила народу» Юлія Тимошенко заявила, що «з цієї площі можна піти лише переможцем», і закликала громадян «стати народною армією, яку не здолати».