Проведення всеукраїнського референдуму можливо об’єднати із черговими місцевими виборами в жовтні 2015 року. Таку думку висловив народний депутат, член групи «Економічний розвиток» Віталій Барвіненко.

Він зазначив, що у вівторок, під час закритого засідання Верховної Ради, парламент не підтримав закон про проведення загальнонаціонального референдуму, запропонований Кабінетом Міністрів, через те, що законопроект потребує доопрацювання.

«У вівторок була спроба ввести досить незрозумілий юридичний термін — «всеукраїнське опитування», надати йому якусь законну форму. Законопроект, внесений Кабінетом Міністрів, по суті, був дуже «сирим», тому набрав лише 154 голоси».

За словами Віталія Барвіненка, повідомляє його прес-служба, іншою причиною неможливості прийняття законопроекту про референдум стало «розуміння депутатів, що за два тижні його зробити неможливо — якщо ми говоримо про серйозну підготовку реального референдуму, для того, щоб усі жителі України могли обдумано прийняти рішення».

Він зазначив, що, на думку депутатів групи «Економічний розвиток», закон про референдум необхідно доопрацювати. Після цього можна говорити про проведення загальнонаціонального референдуму.

Цитата

Народний депутат Віталій БАРВІНЕНКО:

 

«Те, що референдум рано чи пізно доведеться робити — це вже зрозуміли всі політичні сили. Питання стоїть про час проведення й ту законодавчу форму, в якій його буде проведено».