Першим про це повідомив Сергій Тігіпко, керівник виборчого штабу Віктора Януковича. О 20-й годині, себто одразу після закінчення голосування, він заявив, що явка виборців значно вища, ніж у першому турі. Зокрема, в тих областях, де лідирував прем’єр, — Донецькій, Луганській, Харківській, Запорізькій, Одеській, Миколаївській та Автономній Республіці Крим. За словами Сергія Тігіпка, якщо явка буде близька до 80 відсотків, то Віктор Янукович виграє у свого конкурента від 5 до 7 відсотків голосів виборців. Але перед цим керівник виборчого штабу зробив заяву, що не вірить екзит-полам, оскільки їхнє проведення було надто політизованим.
На відміну від свого колеги, Валерій Коновалюк, як і Раїса Богатирьова, виходили на зустріч з представниками ЗМІ частіше. Останніх зацікавив факт дуже високої явки виборців у східних областях, особливо у Донецькій та Луганській, де ця цифра зашкалила за 90 відсотків. За словами представників штабу, це була реакція виборців східного регіону «на брутальну політику опонента». А Раїса Богатирьова зауважила: «Нікого не здивувала явка виборців у західних областях у першому турі виборів».
Журналісти передусім сподівалися дочекатися кандидата у Президенти. Щоразу називали різний час відвідин Віктором Януковичем свого штабу. Однак так і не дочекалися.
Протягом усього часу розрив між Віктором Януковичем і Віктором Ющенком становив від 11 до 5 відсотків. І нарешті у понеділок майже опівдні було оголошено, що Віктор Янукович після підрахунку 100 відсотків даних здобув перемогу з різницею у 3 відсотки. Знову-таки — випадково чи ні — майже водночас такий же розрив зафіксувала і Центральна виборча комісія. Щоправда, непідрахованими ще залишалися більш як 1,5 відсотка протоколів.