Важливий не власне результат, а процес його досягнення. Потрібно дати шанс суспільству визначити своє обличчя на найближчі п’ять—десять років, наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин після голосування на виборчій дільниці у Києві.
Відповідаючи на запитання кореспондента «ГУ», глава парламенту зізнався, що прийшов голосувати з настроєм тривоги та очікування. В. Литвин відзначив, що Верховна Рада зробила все для утвердження під час і опісля президентських перегонів суспільного спокою, зокрема, запропонувавши поправки до виборчого закону, які забороняли голосувати за відкріпними посвідченнями. Схвалення цього документа, за словами В. Литвина, було спробою досягнення політичного компромісу, тому в сесійній залі під час голосування не було жодних збурень чи блокувань. Представники опозиції погоджувалися проголосувати за внесення змін до Конституції, однак домовленості, які відбувалися на найвищому рівні, вчергове не спрацювали. Володимир Литвин вважає, що Леонідові Кучмі варто було б підтримати пропозиції парламенту, щоб заспокоїти суспільство та запобігти застереженням про нечесні вибори. Глава парламенту також заявив: «Президент не підписав — то його право».
Коментуючи розмови про можливі спроби зміни керівництва парламенту після вступу на посаду нового Президента України, Володимир Литвин наголосив: «Я свій Рубікон давно перейшов. Я Голова Верховної Ради, а не служка у певних політичних сил, у певних політиків». За словами В. Литвина, «люди, які приватизували все, що можна приватизувати в Україні, хочуть приватизувати ту чи іншу частину парламенту, мати собі кріпаків». І, на превеликий жаль, це їм у багатьох випадках вдається. Але якщо дотримуватися закону та Регламенту, переконаний глава парламенту, все відбуватиметься нормально і штатно. Водночас Голова Верховної Ради висловив сподівання, що після другого туру виборів жодних революцій в Україні не буде.