Харківський міський голова Геннадій Кернес передав 50 тис. грн. на лікування 27-літньому старшому лейтенанту спецпідрозділу «Альфа» Андрію Рєзніку, тяжко пораненому четвертого травня під час антитерористичної операції в Слов’янську. Гроші на лікування матері потерпілого передав заступник міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста Ігор Терехов. Також від імені міського голови він висловив слова підтримки і побажання якнайшвидшого одужання.
Як повідомив начальник військово-медичного клінічного центру Північного регіону Віктор Поліщук, під час спецоперації в Андрія Рєзніка було прострелено грудну клітку. Крім того, він дістав поранення в черевну порожнину, стегно та хребет як від куль, так і від осколків. До військового госпіталю військовослужбовця було доправлено п’ятого травня, за цей час йому зробили дві операції. Нині стан його здоров’я контролюють кращі медики Харкова.
За словами Віктора Поліщука, функцію легенів пораненого лікарі вже повністю відновили, як і роботу шлунково-кишкового тракту. Відновлення хребта потребує більше часу, і, можливо, додаткової операції. Начальник госпіталю відзначив, що загроза життю вже минула, але можуть виникнути ускладнення під час лікування. Зараз Андрій Рєзнік перебуває в стані медикаментозного сну, хоча вже приходив до тями.
«Він нічого не пам’ятає, на запитання відповідає односкладово. Матір і дружину до нього пускають. Зараз він одержує все необхідне лікування. На сьогодні немає потреби в його транспортуванні до іншої лікувальної установи», — підкреслив Віктор Поліщук.
Він також повідомив, що з початку проведення антитерористичної операції в Донбасі до військово-медичного клінічного центру Північного регіону доставлено 38 поранених, четверо — у тяжкому стані. Нині в установі перебувають 23 українські військові.
Як відомо, Харківський міський голова Геннадій Кернес після замаху на його життя перебуває на лікуванні в Ізраїлі. Напередодні в інтерв’ю ізраїльському 9-му каналу він сказав, що почувається задовільно й уже може певною мірою керувати містом. Хоча обмовився, що, за словами лікарів, «... уже був там однієї ногою. Але головне — лікарі й українські, й ізраїльські зробили все можливе, щоб мене врятувати». А ще Г. Кернес зазначив, «... що тепер, як ніхто інший, знає ціну життя».
Харків.