Вечірнє засідання 18 листопада
Верховна Рада заборонила голосувати у другому турі президентських виборів за відкріпними посвідченнями. За внесений депутатом із фракції БЮТ Олегом Білорусом Закон «Про особливості застосування Закону України «Про вибори Президента України» при повторному голосуванні 21 листопада 2004 року» проголосували 236 із 388 депутатів, які зареєструвалися в сесійній залі.
Парламент також прийняв у цілому зміни до статті 20 Закону «Про статус народного депутата України» щодо соціального забезпечення народних депутатів попередніх скликань та зміни до Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо державної соціальної допомоги. Цим документом передбачається надати ветеранам війни право на підвищення грошової допомоги, яка надається замість пенсій.
Ще низку соціальних законопроектів схвалено в першому читанні. Це, зокрема, зміни до деяких законів України щодо призначення тимчасової допомоги дітям. Депутат Леонід Черновецький запропонував внести зміни до Сімейного кодексу України та ще деяких законів, щоб діти, в яких батьки ухиляються від сплати аліментів або не мають можливості утримувати дитину, мали б право отримувати державну допомогу за рахунок коштів держбюджету. Депутат Олександр Фельдман запропонував внести зміни до Закону «Про державну службу», згідно з якими Голові Верховної Ради України надається право встановлювати ранги працівникам парламентського апарату. У першому читанні також прийнято зміни до Закону «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною», які передбачають надати право на надбавку до пенсії непрацездатним членам сім’ї померлих військовослужбовців та працівників органів внутрішніх справ, які загинули внаслідок участі у бойових діях на територіях інших держав у період із 1978 по 1991 рік і були посмертно нагороджені державними нагородами колишнього СРСР або України.