Футбол. Турецька преса влаштувала обструкцію національній збірній своєї країни, яка, нагадаємо, зазнала розгромної поразки від команди України (0:3) у відбірному матчі ЧС-2006. Багато видань закликають піти у відставку тренера національного колективу Ерсуна Янала. До речі, ще на післяматчевій прес-конференції йому ставили дуже неприємні й жорсткі запитання.
«Жах у Кадикоє», «Янал, іди» — такі заголовки газети «Hurrіyet». Видання «Sabah» дорікає Яналу в тому, що він відмовився від послуг знаменитого форварда Хакана Шюкюра: «Головна зброя України — швидкі контратаки, але Ерсун Янал не подбав про їх нейтралізацію. Хакан Шюкюр не потрапив до складу «з тактичних міркувань», але у турецької команди взагалі не було жодної тактики».
Пан Янал, спілкуючись із представниками ЗМІ (там був присутній і спеціальний кореспондент «Голосу України»), сказав, що не бачить місця в його команді для Хакана Шюкюра. І що ця тема не підлягає обговоренню. А щодо відставки наставник прореагував так: «Якби після кожного невдалого матчу керманич команди мав йти у відставку, то знайти нового тренера було б неможливо ще рік».
Цікаву статистику, оприлюднену Турецькою спілкою спортивних журналістів (TSYD), опублікував футбольний тижневик «Fanatіk».
Зустріч Туреччина—Україна викликала великий інтерес серед наших колег. На матчі було акредитовано 42 представники українських ЗМІ, один журналіст з Італії. Турецькі газети, телеканали, журнали та радіостанції представляли 256 (!) акредитованих журналістів та фотокорів.