Нині необхідних щонайменше 300 голосів народних депутатів для остаточного схвалення конституційних змін немає. Лише 295 депутатів готові проголосувати за варіант реформи під номером 4180 без жодних застережень. Про це після погоджувальної ради керівників депутатських фракцій і груп повідомив постійний представник Президента у Верховній Раді Олександр Задорожній.
Фракції «Наша Україна», БЮТ та деякі депутати з групи «Центр» заявили, що готові підтримати внесення змін до Конституції, але лише після президентських перегонів. Зрештою, домовилися підписати угоду, щоб повернутися до політреформи другого грудня.
Однак учора ще на одній погоджувальній раді у кабінеті глави парламенту під текстом угоди поставив свій підпис лише лідер соціалістів Олександр Мороз. За словами прес-секретаря Голови Верховної Ради Ігоря Сторожука, Володимир Литвин заявив: питання політичної реформи закрито. Верховна Рада поставила хрест на політреформі на найближчі п’ять років. Але парламент зможе повернутися до обговорення поправок до Конституції у разі виявлення політичної волі депутатів.