Сердечно вітаю з професійним святом — Днем працівників сільського господарства — усіх селян, творців народного добробуту, опору української державності.
Народи в більшості випадків осідали в місцевостях, які гармоніювали з їхнім характером. Українському народові пощастило: він укорінився на родючих землях, що були і залишаються головним ресурсом нашого історичного зростання. Завдяки їм українці вижили як нація. І сьогодні, незважаючи на потрясіння останніх років, село не тільки годує нас, а й не дає відірватися від духовних першоджерел, із яких іде жива сув’язь нашого роду — народу — держави.
Традиційне свято сільських трударів — можливість підбити підсумки чергового сільськогосподарського року. Попри нестачу навіть застарілої техніки, дефіцит і дорожнечу добрив і засобів захисту рослин, пального, недоліки в організації виробництва і реалізації продукції, складні умови праці та побуту, ви зуміли зібрати вдвоє більший, ніж торік, урожай зерна, збільшити валові збори інших культур, зміцнити кормову базу тваринництва. Країна цінує самовіддану працю трудівників полів і ферм, які несуть на своїх плечах основний тягар боротьби за хліб насущний.
Належить ще докласти багато зусиль, щоб забезпечити сталий розвиток сільського господарства, достаток продуктів землеробства і тваринництва. Цьому сприятиме прийнятий Верховною Радою України Закон «Про державну підтримку сільського господарства України». Проектом Державного бюджету на наступний рік передбачається відчутно збільшити асигнування на розвиток агропромислового комплексу. Держава створюватиме умови для підвищення прибутковості господарської діяльності товаровиробників, зростання доходів сільського населення та розвитку соціальної сфери.
Немає сумніву, що на дбайливе ставлення, на ваші самовіддані зусилля, державну підтримку галузі земля відізветься щедрими дарами.
Радості вам від результатів праці, міцного здоров’я, щастя і благополуччя.
Володимир ЛИТВИН,Голова Верховної Ради України.