Футбол. Чемпіонат Європи серед молодіжних команд. (U-21). Груповий раунд. Група 2. Туреччина — Україна. 1:0. Стамбул. 16 листопада. Стадіон ФК «Бешикташ». 7 000 глядачів. Дощ. 7 градусів. Арбітр — Алан Келлі (Ірландія). Гол: Акін, 25.
Збірна України виступала в такому складі: Ширяєв, Романчук, Яценко, Іщенко, Чігринський, Алієв, Пуканич (Гладкий, 64), Мілевський, Чеберячко (Рожок, 46), Самборський, Воробей (Ситник,75).
Інші результати туру: Греція — Казахстан. 5:0. Грузія — Данія. 2:4. Данія — 10 очок, Україна — 9, Туреччина — 8, Греція — 7, Албанія, Грузія — по 4, Казахстан — 0.
Дозволю собі не погодитися з тим, що казав Олексій Михайличенко після зустрічі. Наш тренер вважає, що турки здобули заслужену перемогу. Як на мене, надто невиразно діяли обидва суперники. Просто господарям більше пощастило. Та й арбітр був не надто суворий до них. Скажімо, на 86-й хвилині Мілевського штовхнули руками у спину, і він упав у штрафному майданчику господарів. Однак пенальті Келлі не призначив. Чому? Та якби Мілевський не падав весь час — коли треба й не треба, тоді арбітр, може, і вказав би на одинадцятиметрову позначку.
У першому таймі суперники мали по кілька моментів. Та тільки турки реалізували свій шанс. Єдиний представник «Бешикташа» у цій команді Ібрагім Акін (мабуть, найкращий у складі збірної Туреччини), мов ніж у масло, пройшов у наш штрафний майданчик (десь подівся Чігринський) і сильно пробив низом по діагоналі у лівий кут — 1:0.
А перед цим могли забити наші. Проте Мілевський, як уже згадувалося, у найвідповідальніший момент упав.
Після перерви господарі вже більше дбали про оборону, намагалися постійно затягувати час, щоб утримати переможний рахунок.
Наставник господарів Рашит Четінер згадав про мусульманське свято, яке допомогло перемогти його команді. А збірну України назвав сильною командою.
Олексій Михайличенко сказав, що його засмутив не рахунок, а гра, яку показали його підопічні.
— Вони почали щось робити лише тоді, коли пропустили м’яча. Це була гра, позбавлена думки. Точніше, кожен думав про своє, а не про командне. Вимагалося від футболістів небагато — показати те, що вміють. Але вони, на жаль, не зробили цього. Утім, і цей програний поєдинок — певний досвід. У нас рівна група. Хіба що Казахстан слабший від решти. Тому ніхто не застрахований від втрати очок. Уся боротьба попереду...

Віктор БРАНИЦЬКИЙ (зі Стамбула).