У вівторок Голова Верховної Ради України Володимир Литвин нагородив відзнаками Верховної Ради України з нагоди Дня працівників радіо, телебачення і зв’язку представників цієї сфери «за вагомий особистий внесок у розбудову та розвиток інформаційного простору держави, багаторічну сумлінну і творчу працю в засобах масової інформації, високий професіоналізм, активну громадянську позицію у розбудові демократії та свободи слова».

Звертаючись до присутніх, В. Литвин зазначив, що зараз пишеться новітня історія України, і велика роль в цьому відведена саме журналістам. «Сьогодні ми всі переживаємо іспит на об’єктивність і чесність», — підкреслив Голова Верховної Ради України.
Головний критерій демократичності процесів, які відбуваються в країні, — сказав В. Литвин, — свобода слова, що, за його визначенням, є головним мірилом цивілізованості суспільства.
В. Литвин позитивно оцінив факт проведення дебатів у прямому ефірі між кандидатами в Президенти України Віктором Януковичем і Віктором Ющенком. За його словами, це допоможе людям визначитися щодо голосування за того чи іншого кандидата в другому турі виборів. «Президентом повинен стати той, кого визначить народ і кого визнаватиме світ. Дуже хочеться, щоб ми врешті-решт зайняли належне нам місце у європейській і світовій спільноті», — сказав В. Литвин.
Прес-служба Верховної Ради України.