Команди Віктора Ющенка та Віктора Януковича заявили про перевагу власного кандидата на посаду Президента. Хоча самих теледебатів, із запитаннями та відповідями, по суті, не було, оскільки запропонований формат дискусії передбачав лише почерговий виклад позиції за чотирма основними темами — соціальна політика, економіка, внутрішня і зовнішня політика. Отже, хто і що сказав.
В. Янукович у вступному слові зазначив, що хоче «сказати про ту стару владу, яка працювала всі ті роки незалежності, сказати про тих людей, які нас зробили бідними, сказати про тих людей, які зараз знову рвуться до влади, сказати про збанкрутілих урядовців, про збанкрутілих політиків, до яких ми вже не маємо довіри». В. Ющенко, у свою чергу, заявив, що «українці не просто хочуть змін, вони хочуть, щоб ці зміни були масштабними» та що «це не конфлікт двох Вікторів — це конфлікт двох світоглядів. Двох моралей. І вибір у нас дуже простий: або ми житимемо по поняттях, або житимемо як вільні люди». Торкнувшись соціального блоку дискусії, В. Ющенко заявив: «Людина, яка їхала на роботу в адміністрацію Президента на 5-й моделі «Жигулів», зараз вона входить до найбагатших людей Європи» та що «на «прихватизації» «Криворіжсталі» олігархи вкрали у кожного пенсіонера суму, яка щонайменше вдвічі перевищує розміри нинішньої надбавки». У відповідь В. Янукович сказав, що «коли Ющенко працював у НБУ, ми добре пам’ятаємо, як інфляція була 10 тисяч процентів, і грошова реформа, коли у нас за одну ніч вкрали весь наш достаток». Не менш експресивною була оцінка економічної політики. В. Янукович вважає: «Коли я і мій уряд починали працювати... казна була пустою... В цьому році ми маємо за дев’ять місяців результат 13,4 % збільшення ВВП... Коли ми починали працювати, кількість прибуткових підприємств складала 48%, був великий бартер. Це тінь, у яку загнали попередні уряди, в тому числі це була робота Нацбанку, який очолював шановний Ющенко». В. Ющенко в боргу не залишився, заявивши у відповідь: «Коли Ви приймали уряд у 2002 році, темпи економічного зростання вже були 8,2%. А у 1999 році, крім мінус 4% ВВП, чотирьох мільярдів боргів, які мою країну поставили перед дефолтом, і 250 корумпованих постанов, я нічого не отримав». Водночас В. Ющенко запитав, куди пішли кошти від 13,4% економічного зростання, якщо бюджет отримує лише 1,8%.
Не переповідаючи далі змісту дебатів, звернімо увагу на заключне слово двох претендентів на посаду Президента. В. Ющенко закликав не ділити Україну за різними ознаками, «бо є влада і є народ, який знаходиться до влади в опозиції», закликав не боятися і прийти та проголосувати за «зміну сліпих командирів літака». В. Янукович, перейшовши на російську мову, сказав, що «кампанія його опонента була побудована на брехні, на неправді та залякуванні», і повідомив Віктора Андрійовича, що «нова влада вже прийшла, ви цього просто не помітили. І вона вже почала працювати. І треба розуміти, що вона вже не піде. І немає способу її видавити».
Хто був переконливіший, покажуть результати голосування. Самі учасники теледебатів заявили, що задоволені своїми виступами. Представники штабів також вважають, що перевагу здобув саме їх кандидат. Сергій Тігіпко, представник штабу Януковича, сказав, що той показав себе впевненим політиком, який добре орієнтується в усіх питаннях, а тому він радитиме Януковичу також взяти участь у дебатах на комерційних каналах. Натомість Юлія Тимошенко вважає, що Ющенку протистояв «некомпетентний державний чиновник, який володіє виключно агресією та так і не оприлюднив жодного реального аргументу на свою користь». Утім, чимало незалежних спостерігачів висловлюють думку, що дебати не визначили явного фаворита, але сам факт теледебатів свідчить, що Україна — єдина країна на теренах СНД, де вони, в принципі, стали можливі, що робить нам честь.