Дорогі друзі! Шановне студентство України!
Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти вітає багатомільйонний загін найталановитішої і перспективної української молоді з Міжнародним днем студента!
Народна традиція відвела юним одне із найвідповідальніших місць у процесі творення і розбудови власної держави! Саме від вас залежить, чи буде Україна економічно сильною, духовно багатою, демократичною і шанованою у світі державою! Нині Україні, як ніколи, потрібні молоді, енергійні, висококваліфіковані вчителі, лікарі, юристи, інженерно-технічні кадри, політично зрілі керівники усіх рівнів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, здатні захистити національні інтереси держави і забезпечити гідні умови для життя українського народу.
Бажаю вам творчого натхнення, наполегливості та успіхів в оволодінні знаннями, у всіх добрих починаннях і справах, здійснення мрій і життєвих планів!


З повагою, Станіслав НІКОЛАЄНКО, голова комітету.

Імпровізоване студентське містечко на Подолі в Києві розташувалося просто на землі, за кілька метрів від пам’ятника вільнодумцеві Г. Сковороді. Стенди, прапорці, малюнки, змерзлі обличчя, промовисті гасла: «Бруківка за бруківкою ми розберем старі дороги. Через режими перепон ми прокладемо шлях до перемоги». Це — страйк! За словами мешканців цього містечка — активістів громадянської організації «Пора», — «Страйк — за чесні вибори! Страйк — за правду!».


* * *


У Сумах госпіталізували 18-річного Сергія Єфимова, котрий брав участь у голодовці студентів. Нагадаємо, кілька десятків студентів вищих навчальних закладів Сум — активістів акції студентського опору — оголосили безстрокову голодовку з вимогою негайно звільнити шістьох спостерігачів, яких у суботу рішенням Ковпаківського районного суду відправили на 10 діб адмінарешту. За повідомленням Центру громадських зв’язків УМВС Сумської області, їх покарали за порушення громадського порядку і вчинення опору законним вимогам співробітників міліції на одній з виборчих дільниць міста в ніч після першого туру виборів. Міська рада Сум також прийняла рішення забрати намети протестантів, хоча акція була санкціонована раніше.