У звіті Центральної виборчої комісії про підготовку до другого туру виборів Президента, запланованому на середу, ми не почуємо нічого нового, наголосив заступник Голови Верховної Ради України Олександр Зінченко на учорашній прес-конференції.
На його думку, треба заслухати не просто інформацію, а звіт про роботу ЦВК під час першого туру, а також їхнє трактування численних порушень під час виборів. Звернув увагу Олександр Зінченко й на діяльність владних органів. За його словами, їхні дії подекуди набувають характеру «грубої і цинічної агітації» за провладного кандидата.
Виважений звіт, переконаний О. Зінченко, треба вимагати і від тимчасової спеціальної комісії з розслідування обставин отруєння В. Ющенка. Медикам — членам комісії, за словами О. Зінченка, потрібен час (до 30 листопада) для вивчення всіх документів. До того ж досі бракує фахових висновків лікарів. «Нам потрібні не спекулятивні доповіді, а доповідь комісії, під якою підпишуться всі її члени», — наголосив заступник Голови ВР.