Шахи. Кримська республіканська організація НДП і Союз ветеранів Афганістану беруть під постійну опіку юного кримського гросмейстера Сергія Карякіна.
Про це заявив прем’єр Кримської Автономії Сергій Куніцин під час зустрічі з родиною 14-річного шахіста, котру він попрохав не їхати з Криму. Він пообіцяв всіляке сприяння спортивній кар’єрі олімпійського чемпіона.
«Ми пишаємося досягненнями Сергія і вважаємо, що він — національне надбання України та Криму», — відзначив пан Куніцин. Він сказав, що через не залежні від уряду автономії обставини з Криму змушена була поїхати видатна спортсменка, чотириразова олімпійська чемпіонка Яна Клочкова.
«Я знаю, що в обдарованих людей завжди є спокусливі пропозиції, але наш обов’язок — створити умови, щоб видатні таланти залишалися з нами і закладали традиції кримської спортивної школи», — заявив прем’єр. Він подарував юному гросмейстеру скляні шахи та ноутбук.
У грудні наймолодший міжнародний гросмейстер світу в Мексиці має зустрітися з відомим американським шахістом Хікару Накамурою.
Для довідки. Сергій Карякін — триразовий чемпіон України серед дітей, чемпіон Європи серед спортсменів до 10 років, срібний призер чемпіонату Криму серед дорослих, срібний призер чемпіонату Європи серед спортсменів до 14 років, чемпіон світу серед дітей до 12 років, бронзовий призер чемпіонату Європи зі швидких шахів серед чоловіків. Сімферополець став наймолодшим гросмейстером у світі, отримавши це звання в 12 років і 7 місяців.
І насамкінець, минулого тижня переможець всесвітньої шахової Олімпіади-2004 в Іспанії у складі збірної України Сергій Карякін указом Президента країни нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.