Прем’єр-міністр України, кандидат у Президенти Віктор ЯНУКОВИЧ закликав працівників правоохоронних органів зробити все, щоб голосування в другому турі виборів пройшло без ексцесів.


***


Сьогодні кандидат у Президенти Віктор ЮЩЕНКО в рамках предвиборчого туру планує відвідати Харків, а завтра — Херсон. Імовірно, до Херсона прибудуть також лідер СПУ Олександр Мороз і голова Партії промисловців і підприємців Анатолій Кінах.


***


Під час другого туру виборів Президента України опитування в рамках проекту «Національний екзит-пол-2004» проведуть дві соціологічні організації — Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Український центр економічних і політичних досліджень ім. Олександра Разумкова. Екзит-пол здійснюватимуть за методикою таємного анкетування.


***


Правоохоронці спостерігатимуть за громадським порядком під час другого туру президентських виборів «за допомогою відеокамер». Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України, начальник ГУБОЗ МВС України Михайло Манін.


***


27 депутатів Дніпропетровської міської ради ініціюють скликання позачергової сесії. Мета — дати оцінку діям органів місцевої влади щодо організації виборів Президента в обласному центрі, зокрема щодо складання списків виборців. Адже права голосу було позбавлено майже десять відсотків жителів міста.


***


П’ять загальнонаціональних телеканалів — «ІCTV», «СТБ», «Новий», «Тоніс» і «5-й канал» — заявили про готовність до проведення теледебатів між кандидатами в Президенти України Віктором ЮЩЕНКОМ і Віктором ЯНУКОВИЧЕМ.


За повідомленнями власних кореспондентів та інформагентств.