Уповноважений представник кандидата на найвищу державну посаду Віктора Януковича у ЦВК Степан Гавриш заявив, що Прем’єр-міністр втратив перемогу через «вмілу маніпуляцію, технології фальсифікації і обман». «Ми недооцінили противника», — зазначив уповноважений представник. І хоча такий результат не став несподіванкою, народний депутат не виключив, що результати першого туру можуть бути відкориговані після їх опротестування у судах. Однак і оприлюднені ЦВК дані, за словами Гавриша, дають змогу «спокійно планувати перемогу у другому турі». Штаб Януковича надалі розширить коло програмних пропозицій і проведе діалог з електоратом Петра Симоненка, Олександра Мороза, Наталії Вітренко та інших кандидатів.
Перемога Віктора Ющенка у першому турі для його штабу не стала дивиною, повідомив Микола Катеринчук, довірена особа кандидата у ЦВК. Утім, залишається «достатньо велике питання щодо абсолютних чисел». Команда лідера «Нашої України», за словами народного депутата, вимагатиме перерахувати результати голосування в Донецьку і Луганську. «Ми виграли битву, — зазначив Микола Катеринчук. — Але головна перемога буде пізніше».
Щоправда, як наголосив Степан Гавриш, усе залежить від того, як виборці 21 листопада «оцінять дискусію» кандидатів на посаду глави держави (до речі, ЦВК призначила теледебати на 15 листопада).