Дар’я ГОРСЬКА
Асоціації «КВН України» виповнилося 10 років! За весь час існування без виходу на екрани, без фінансової підтримки держави, а іноді і всупереч владі, Асоціація «КВН—Україна» сьогодні пишається сотнями команд-осередків, тисячами активних, зацікавлених (і, звичайно, веселих і кмітливих) молодих людей. До речі, 8 листопада, окрім десятиріччя АКУ, відзначали і Міжнародний день КВН.
— Назва цієї гри з’явилася на честь телевізора, по якому її транслювали вперше 43 роки тому, — Кабель Високої Напруги-49, — наголошує директор Асоціації Михайло Агранат. — А потім і на честь винахідників цього телевізора — Кеннінгсона, Варшавського та Ніколаєвського».
Михайло Агранат запросив друзів Асоціації на святкову вечірку в «Сан-сіті». І там не обійшлося без веселощів і жартів — «Девчонки из Житомира», ужгородська «Палата № 6» довели гостей просто до істерики. Лідер «Шансу № 3» Олексій Шубін та популярна співачка Ірина Шинкарук із задоволенням поспівали. Зал вибухнув сміхом — свої жарти тут люблять. І «стібатися» навіть з тих самих зірок не бояться. «А нам подобається Філіп Кіркоров! Він — теж КВНщик. Так само бере якусь відому мелодію і якось кумедно її переробляє...»