Футбол. Позавчора в Києві в будинку Держкомспорту відбулося засідання ради ПФЛ. Першим питанням на порядку денному значилося затвердження плану-календаря на друге коло поточного сезону. За словами президента ПФЛ Равіля Сафіулліна, на вівторок, 9 листопада, ліга одержала підтвердження від 13 клубів, які погодилися із проектом календаря.
Від трьох клубів — «Динамо», «Дніпра» та «Чорноморця» — ПФЛ оцінки не одержала. Чому це не зробив «Чорноморець», так і не з’ясувалося. Представник «Дніпра» через складні погодні умови в Дніпропетровську не зміг вилетіти до столиці. А от президент київського «Динамо» Ігор Суркіс на засіданні висловив категоричну незгоду із запропонованим варіантом.
— У мене склалося враження, ніби автори цього проекту не вірять у те, що українські команди здатні вдало виступити на стадії плей-оф Ліги чемпіонів і Кубка УЄФА. Ми не порушували це питання раніше, бо складно було прогнозувати наші перспективи у груповому турнірі Ліги чемпіонів до двобоїв з «Реалом». Тепер, коли в нас є реальні шанси потрапити до плей-оф або Ліги чемпіонів, або Кубка УЄФА, як президент клубу я не можу погодитися із пропонованим варіантом календаря, — сказав Ігор Суркіс...
Зазначимо, що проект календаря на перше коло чемпіонату України прийняли всі клуби без особливих проблем. Щоправда, вже в ході першого кола календар не раз критикував головний тренер «Динамо» Йожеф Сабо, якого навіть було оштрафовано ПФЛ за випади на адресу цієї організації.
Зрештою, рада ПФЛ ухвалила таке рішення: після того, як протягом тижня київське «Динамо» надасть свій проект календаря, його надішлють клубам і після обговорення обох варіантів один із них затвердять у середині грудня.
До речі, 22 грудня 2004 року в Києві відбудеться звітно-виборна конференція Професіональної футбольної ліги України, на якій обиратимуть президента цієї організації на наступні чотири роки.
Окрім того, до порядку денного конференції буде внесено такі питання: затвердження рішень ради ПФЛ; про діяльність ПФЛ у період з 22 грудня 2000 року по 22 грудня 2004 року; звіт ревізійної комісії про фінансово-господарську діяльність ліги протягом згаданого періоду; про зміни й доповнення до Статуту ПФЛ; про обрання керівного складу органів керування ПФЛ.
Цікаво, що чинний президент ПФЛ Равіль Сафіуллін ще не робив жодних заяв про те, чи піде він на наступний термін президентства в цій організації.