Баскетбол. Євроліга-ФІБА. БК «Київ» (Україна) — «Хапоель» (Ізраїль, Галіл-Еліон). 101:87 (23:20, 26:22, 26:19, 26:26).
У БК «Київ» найпомітнішими були: Грір — 28 очок + 6 підбирань + 6 передач; Нікола — 17 + 5 підбирань + 4 передачі + 3 блок-шоти + 2 перехоплення; Лебедєв —14; Яннуліс — 12 + 4 підбирання; Чикалкін — 11 + 4 підбирання + 1 блок-шот.
У гостей відзначилися: Мізрахі — 19 + 8 підбирань; Далмау — 19; Єлиаху — 17 + 5 підбирань.
Кияни провели зустріч з вогником, намагаючись виграти кожне єдиноборство. Цього разу жовто-зеленим легко вдавалося нарощувати перевагу. Варто зазначити, що більшість своїх м’ячів вони закидали завдяки швидким відривам.
Одед Каташ, тренер «Хапоеля»:
— Насампепред варто відзначити, що сьогодні нам протистояла дуже сильна команда, поразку котрої в попередньому матчі Євроліги-ФІБА, либонь, слід вважати непорозумінням. Головним нашим завданням було добре відіграти в захисті. Однак ми не впоралися з ним.
Ми знали, що в матчі з «Фенербахче» у БК «Київ» були проблеми із зонним захистом і намагалися використати це в сьогоднішньому протистоянні. Та ваші снайпери зруйнували всі наші плани. Особливо дошкуляв нам Ламарр Грір.
Ренато Паскуалі, тренер БК «Київ»:
— Я задоволений, що через тиждень після поразки від «Фенербахче» ми реабілітувалися в зустрічі з суперником, котрий здолав казанський УНІКС. Та надто хвалити своїх баскетболістів не збираюся, бо вони зробили те, що й мали зробити. Окрім того, нам ніяк не вдається зберегти концентрацію протягом усього поєдинку. Адже, здобувши невелику перевагу, «Київ» розслаблюється і починає думати про фінальну сирену. Це призводить до великої кількості невиправданих втрат. Це саме те, над чим нам ще працювати і працювати. У зустрічі з «Хапоелем» ми отримали відмінну практику у протистоянні з сильним суперником. Водночас хочу припинити всі розмови про наступну стадію Євроліги, бо нам треба ще потрудитися, щоб закріпитися серед перших чотирьох команд у нашій групі...
Після трьох турів у групі лідирують «Фенербахче» (Туреччина) і БК «Київ» — по п’ять очок.
Ще один український клуб переміг цього дня в Євролізі-ФІБА. «Хімік» (Південноукраїнськ) удома взяв гору над АЄЛ (Кіпр) — 81:59. Наша команда і «Парі Баскет» (Франція) мають по п’ять очок і йдуть попереду.
А от чемпіон України — «Азовмаш» з Маріуполя — поступився у Стамбулі «Бешикташу» (83:105) і посідає останній рядок у турнірній таблиці групи.