Візит до нашої країни делегації Федеративної Республіки Бразилія на чолі з губернатором штату Санта-Катарина Луїшом Енріке да Сілвейрою свідчить про добрі й великі двосторонні напрацювання. Вони роблять можливою дружбу не тільки між нашими державами, а й між їх окремими територіями. Про це заявив голова Комітету ВР у закордонних справах Станіслав Сташевський, вітаючи гостей в стінах українського парламенту.
Станіслав Сташевський акцентував увагу на грунтовній законодавчій базі, котра існує між Україною та Бразилією й сприяє розвитку відносин двох країн. Проте, на думку голови комітету, цифра товарообороту, яка становить близько мільярда доларів, не відповідає наявному потенціалу і має бути значно збільшена. У Верховній Раді активно працює міжпарламентська група дружби Україна—Бразилія на чолі з Ігорем Франчуком, котра, за словами Станіслава Сташевського, «робить усе, щоб не тільки зміцнювати міжпарламентські відносини, а й зближувати ділові кола країн».
Луїш Енріке да Сілвейра зазначив, що його штат дуже зацікавлений у співпраці з окремими областями України. Під час своїх зустрічей пан губернатор сподівається знайти тут чимало нових партнерів, котрі співпрацюватимуть із Санта-Катариною — штатом, який має диверсифіковану сучасну промислову структуру, конкурентоспроможне сільськогосподарське виробництво й експортує свою продукцію до 186 країн. У Санта-Катарині живуть більш як 5 мільйонів людей, є там і численна українська діаспора.