Польща занепокоєна методами проведення виборів Президента України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Ради міністрів Польщі з посиланням на зустріч 8 листопада прем’єра Польщі Марека Бєлки з представниками Cейму. У ньому, зокрема, зазначено, що «подбати про повагу до демократичних принципів під час прийняття такого важливого рішення нашими східними сусідами — важливо не лише для уряду, а й для парламенту Польщі».
Про перебіг українських виборів йтиметься під час одноденного робочого візиту в Україну головуючого у Комітеті міністрів Ради Європи, міністра закордонних справ Республіки Польща Влодзімежа Цімошевича. Високий гість прибуде до Києва 12 листопада. За словами речника МЗС України Маркіяна Лубківського, мета візиту — «обговорення питань, пов’язаних з дотриманням українською стороною зобов’язань перед Радою Європи щодо забезпечення демократичних стандартів під час проведення виборів Президента України». Влодзімеж Цімошевич має намір зустрітися з Президентом України Леонідом Кучмою, Головою Верховної Ради Володимиром Литвином, головою ЦВК Сергієм Ківаловим, міністром закордонних справ Костянтином Грищенком, а також з Прем’єр-міністром Віктором Януковичем та кандидатом в Президенти Віктором Ющенком.
Тим часом українські диппредставництва за кордоном уточнюють списки виборців, які голосуватимуть в другому турі, щоб згодом передати їх дільничним виборчим комісіям. За словами Маркіяна Лубківського, міністр закордонних справ «дав чіткі вказівки усунути всі недоліки, які спостерігалися в першому турі виборів». Він нагадав, що після першого туру вже 7 листопада оригінали всіх протоколів виборчих дільниць закордонного виборчого округу було передано до ЦВК.