Утікачі з Афганістану, Іраку, Ірану, Ліберії та інших країн знаходять притулок у пункті тимчасового розміщення біженців в Одесі. Тут перебувала делегація Управління Верховного комісара ООН у справах біженців на чолі з паном Гі Уеллетом.
Єдиний в Україні пункт, розрахований на 50 місць, лише частково розв’язував проблему надання даху над головою, тому Одеська облдержадміністрація прийняла рішення про спорудження другого корпусу. Об’єкт фінансували Держкомітет України у справах національностей та міграції, Європейська комісія та УВКБ ООН. І 22 жовтня цього року другий корпус на 200 місць введено в дію. 
Тут по-сучасному обладнано кімнати, кухні, їдальні, медпункт, душові та санвузли. Крім того, облуправління у справах національностей та міграції спільно з благодійним фондом допомоги біженцям та переселенцям «Співчуття» запроваджують низку спецпрограм, які передбачають безкоштовне медичне обслуговування біженців, навчання їхніх дітей у загальноосвітніх та недільних школах, а також професійну підготовку.
Місцевий центр сприяння сім’ям біженців «VІTA» пропонує дитсадок і групи подовженого дня для школярів, комп’ютерний клас, швейну майстерню, перукарню, спеціалізовані медичні кабінети, фітобар та масажну кімнату. Також діють курси української, російської та англійської мов. У центрі постійно влаштовують культурні заходи під супровід власного вокально-інструментального ансамблю «ООН» (Одеса об’єднує національності). Команди біженців з футболу, волейболу, настільного тенісу беруть активну участь у міських змаганнях.
 
Одеса.