У селі Приморське Василівського району Запорізької області раптово зсунувся грунт на одній із вулиць. Зазнали пошкоджень шість будинків, один геть розвалився. Тоді терміново прибула комісія і постановила: відселити мешканців цих будинків — усього 18 осіб. Для цього виділили 55 тисяч гривень з обласного бюджету і 5 тисяч — з Василівського районного.

Трагедія сталася півтора місяця тому. Та голова сільської ради Станіслав Веклич лише розводить руками. На рахунок сільради кошти ще не надходили. Не захотів голова зустрічатися з людьми, які постраждали від стихійного лиха, мовляв, соромно їм в очі дивитися.

У небезпечній зоні майже нічого не змінилося. Хіба що рівчак, у який звалилася одна з хат, побільшав та тріщин на землі додалося. За словами мешканців, вода напирає згори. Затоплені шахти гірничо-збагачувального комбінату, що поблизу в Степногірську, сприяють підняттю грунтових вод. Зсув грунту триває. Люди занепокоєні. Будівлю Михайла Щербаня, приміром, оцінили трохи більше як у 10 тисяч гривень, декому визначено до 6 тисяч, а за найгіршу хату в селі просять 17—18. Придбати житло в іншому селі теж неможливо. Воно має бути на балансі сільської ради.

P. S. За словами начальника бюджетного відділу Василівської районної держадміністрації Людмили Величко, 31 жовтня гроші на відселення людей із небезпечної зони надійшли. Тепер головне — розпорядитися ними без зволікань.