Весела людина Олег Муравський відзначив уже два свої незвичайні ювілеї: в січні минулого року — дві третини століття, а 28 жовтня 2004 — 25 тисяч днів. І обидва не в день народження.
На запитання, як народилася ідея незвичайних ювілеїв, він відповів:
— Якось сиділи на роботі років десять тому і говорили, що давно нічого не святкували, а я взяв і підрахував, що у друга — кругла дата, незвичайна, зрозуміло: десять тисяч днів прожив. Посміялися, підготувалися і славно так, нестандартно відзначили. З тих пір і пішло.
Олег Муравський за професією метробудівець. Скільки різних тунелів у кримських горах побудував — не перелічити. Тепер працює над круглими шахами.
— Як це?
— Не дуже просто, але дуже цікаво грати в шахи, якщо дошка не квадратна, а кругла. Щоправда, я ще не все порахував.
А ще веселий севастополець полюбляє різьбу по дереву, пише вірші. Захоплено працює і над генеалогічним деревом своєї родини. Але ці свої захоплення Олег Олександрович не особливо афішує, а от улюблену ювілейну арифметику пропагує із задоволенням. Веселий пенсіонер закликає всіх узятися за ручку або калькулятор і порахувати власні круглі дати. Наприклад, 27 років і 138 днів — це десять тисяч днів. Чи не ювілей?
Олег Муравський вважає, що своїми веселими датами обставив столиці гумору Одесу і Габрово — в них такі свята не відзначають, навіть першого квітня. Отже, дорогі читачі, у кожного з нас є можливість прийти до свого друга, подруги, улюбленого родича з букетом квітів і поздоровити його з незвичайним ювілеєм. Будьте певні, настрій у вашого ювіляра обов’язково поліпшиться, і він неодмінно розповість про цей веселий день своїм друзям і близьким.
Севастополь.