«Шановна редакціє! Хочу сказати вам велике спасибі за надану можливість лікування в госпіталі Ситька МРТ. Приємно було відвідувати його, підкуповувала доброта лікарів Катерини Вікторівни Лащевої та Ольги Львівни Шестопалової, увага до твого здоров’я, оптимізм і віра в те, що зміни будуть у кращий бік. Я дуже вдячна за тепло людських стосунків у цьому колективі. І ваш приз за передплатою — це справді дуже приємний подарунок.

З повагою і подякою, Щекотихіна Ірина Олександрівна. 
Макіївка».
У грудні виповниться десять років, як у Донецьку працює «Госпіталь Ситька МРТ». Абревіатура МРТ розшифровується як мікрохвильова резонансна терапія. Цей метод, відкритий групою українських учених під керівництвом доктора фізико-математичних наук, професора Сергія Ситька, запатентований у багатьох країнах світу. Ось уже кілька років поспіль читачі «Голосу України» за підсумками розіграшу лотереї для передплатників одержують можливість виграти курс діагностики і лікування в названому госпіталі.
— За роки роботи лікувальної установи її пацієнтами стали понад 11 тисяч осіб, — каже Микола Казаков, президент ЗАТ «Асоціація «Темп», до складу якого входить «Госпіталь Ситька МРТ». — Сучасний метод лікування використовують у 25 кабінетах мікрохвильової резонансної терапії, відкритих у Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Вінницькій, Житомирській областях і Криму. Статистика показує, що 75—90 відсотків пацієнтів, які звернулися по допомогу, одужують. Перевага МРТ у тім, що це безмедикаментозний і безконтактний метод, який виключає ризик інфікування. До того ж він не має побічних ефектів і абсолютних протипоказань.
Теоретичні та клінічні аспекти квантової медицини обговорювали під час ІX міжнародної конференції, яка відбулася в Рубіжному Луганської області. Чому саме це місто було обрано місцем зустрічі вчених і лікарів-практиків? Уже два роки, як на Рубіжанському казенному хімічному заводі «Зоря» з ініціативи директора Олексія Башкира обладнано кабінет мікрохвильової резонансної терапії. Працівники підприємства і жителі міста одержали доступ до сучасного методу лікування. Кабінет оснащено діагностичним комплексом «Ремег», що здійснює загальну оцінку стану організму пацієнта, виявляє критичні підсистеми організму, вибирає біологічно активні точки для корекції виявлених порушень. Разом з оснащенням спеціальною апаратурою науково-дослідний центр квантової медицини ЗАТ «Асоціація «Темп» навчає лікарів роботи на новому обладнанні.
— Такий комплекс забезпечує безперервність циклу діагностики і лікування, — розповідає головний лікар госпіталю Ігор Червоний. — Адже основна частина кабінетів МРТ розміщена в невеликих містах і районних центрах, де лікар, як правило, не має достатньої діагностичної апаратури. Ми орієнтуємося на кабінети замкнутого циклу, в яких можна і поставити діагноз, і проконтролювати лікування. Важливий і творчий, індивідуальний підхід до кожного пацієнта. Я завжди кажу лікарям, які проходять у нас курс навчання: «Ви повинні закохати в себе хворого, передати йому свою впевненість в одужанні». Інакше апаратура залишатиметься тілько купою заліза.
Прикметно, що за аналогічне відкриття в галузі застосування мікрохвильової резонансної терапії для лікування хвороб російські вчені ще в 2000 році одержали Державну премію. А в нас у країні поширення сучасного методу лікування залишається справою ентузіастів. Щоправда, ще 22 червня 1989 року Міністерство охорони здоров’я України видало наказ, яким передбачено створення кабінетів МРТ і підготовку фахівців. Відповідно до програми, протягом 1989—1992 рр. у Донецькій області планувалося відкрити тисячу ліжок, у Києві — дві тисячі, в областях — від 300 до 700 ліжок. Наказ ніхто не скасовував, але виконувати його чиновники не квапилися. Тому реалізовувати державну програму взялася недержавна організація —ЗАТ «Асоціація «Темп» на чолі з президентом Миколою Казаковим. Відкриття нових і нових кабінетів МРТ дає змогу мешканцям провінції одержати якісне й сучасне лікування. Чи не час цій турботі про здоров’я надати державного значення?
Великою підмогою стало б і внесення Мінохорони здоров’я спеціальності «лікар квантової медицини» до переліку лікарських спеціальностей у лікувальних установах України. Багаторазові звернення з цього приводу медичної громадськості поки що залишаються без уваги.
Задля справедливості варто зазначити, керівництво Донецької обласної державної адміністрації високо оцінює внесок асоціації в розвиток медицини, а заступник голови облдержадміністрації Віталій Лобас і начальник обласного управління охорони здоров’я Олександр Аніщенко сприяють розвитку мережі кабінетів МРТ. Зокрема, за кошти обласного бюджету такий кабінет обладнано в обласному госпіталі для інвалідів війни у Святогорську. Брак бюджетних коштів не дає змоги сьогодні широко впроваджувати прогресивний метод лікування. Але медиків обнадіюють обіцянки істотно, у кілька разів, збільшити фінансування медицини. Якщо це здійснять, можливо, мікрохвильова резонансна терапія, лікування без ліків, з’явиться й у вашому, шановні читачі, районному центрі.