Марія Сергіївна залишилася задоволена. Спочатку одержала пенсію, а потім вдалося запастися на зиму цибулею. Три кілограми добірної — по гривні і ще два дрібнішої — по сімдесят копійок.
— На базарі, — ділиться радістю пенсіонерка, — удвічі дорожче. А тут з машини можна купити. Зараз віднесу сумку додому, повернуся за картоплею.
А ось Вікторія Федорівна розчарована торгівлею. Мовляв, син сказав, що в п’ятницю на Печерську відбудеться ярмарок, де м’ясо дешеве продаватимуть. Але воно виявилося не таким і дешевим. Попросила зважити шматок, а там кісток чи не половина. У нас ці ярмарки що- п’ятниці вже кілька років проводять. Чим ця від інших відрізняється? Навіщо народ баламутити, киселеві береги обіцяти? — дивується жінка.
Ми дізналися про цей ярмарок з інформагентств. Анонси обіцяли, що на ньому «буде розгорнуто широку торгівлю... м’ясом свинини, яловичини, птиці, м’ясопродуктами тощо». Кінець цитати.
За словами начальника відділу торгівлі райдержадміністрації Наталії Науменко, мета таких регулярних заходів — у тім, щоб надати жителям району можливість придбати продукти за цінами виробника.
Картоплю, цибулю, моркву і капусту продавали тут справді набагато дешевше, ніж на ринках. Обіцяного «м’яса свинини» на ярмарку ми не знайшли. Єдина точка торгувала «м’ясом яловичини»: по 14 гривень ребра, по 22 — те, що продавщиця називала лопаткою. А за 26 гривень можна було придбати битки з деталями коров’ячого хребта. Утім, біля цієї ятки, як і біля сусідньої, де торгували дарунками моря, народ особливо не затримувався. Великий попит мали кури відомої торгової марки (найдешевше їх продавали по 9.20) і невеликі коропи з Полтави по 7 грн. за кіло.
Загалом, ярмарок цей, на думку більшості відвідувачів, ані цінами, ані вибором не відрізнявся від попередніх. Хіба що напливом представників преси, не зрозуміло для чого залучених до заходу.