У столичному кафе «Планета Спорт» у неформальній обстановці відбулася зустріч тренерського штабу національної збірної України з журналістами. Олег Блохін та його асистенти — Андрій Баль, Олег Кузнецов та Юрій Роменський — понад годину відповідали на численні запитання представників ЗМІ.
Зрозуміло, що найбільше попрацювати довелося Блохіну. Зокрема, він сказав:
— Перед матчами збірної я розмовляю з кожним клубним тренером, запитую про кандидатів до національної команди. Однак складається так, що в Україні всі клуби демонструють різний футбол. Це і є проблемою. Якщо, наприклад, у тій же Росії або, скажімо, у Данії грають 4—4—2, то і тренерові збірної легше. Нам доводиться викликати кращих з команд, а потім проводити психологічну й тактичну роботу. На більше у нас часу не вистачає.
Про легіонерів. Гравці збірної України виступають за «дубль», іноді взагалі не з’являються на полі місяцями, а потім приїжджають до національної команди. Утім, я бачу їхні обличчя, бачу бажання довести свою спроможність показати найкращі якості. Якщо ми не запровадимо ліміт на легіонерів, то незабаром готуватимемо футболістів для збірних інших країн.
На нашій зустрічі не присутній Семен Альтман — клубний тренер Владислава Ващука, він не може висловити свою думку про фізичну готовність Владислава виступати у збірній... Але ми спостерігаємо за Владиславом. Юрій Роменський побував на двох іграх, у яких Ващук брав участь. Скажу так: відповідатиме вимогам збірної — залучатимемо.
Що я можу сказати про Венглинського, котрий хворів шість місяців, а потім почав грати?.. Сьогодні Олег справді в непоганій формі. Якщо так буде й надалі —обов’язково викличемо. Щоб завершити тему персоналій, скажу ще про одного гравця — Співака із «Зеніту». Колись він відмовився виступати за збірну, сказав про це мені в особистій бесіді. Тепер, коли ми набрали певну кількість очок, кажуть, що він не проти змінити своє рішення. Як, до речі, і Горшков. Але вже запізно. У національній команді країни мають грати ті, хто справді високо цінує честь прапора.
У Вороніна був зрив... Насамперед він має вибачитися перед уболівальниками. А потім ми з ним усе з’ясуємо.
Я ніколи не відмовляюся від своїх слів. Не в моїх це правилах... Іще раз скажу: завжди треба ставити перед собою найвищі завдання, інакше нема рації працювати.