По тому, як вирішується питання літнього оздоровлення працівників і їхніх дітей, можна оцінювати рівень роботи у профспілкових організаціях загалом.
У Київському міському комітеті профспілки працівників державних установ питання оздоровлення спілчан ніколи не сходить з порядку денного.
За доброю традицією з року в рік міський комітет наприкінці й на початку року укладає угоди на оздоровлення. Це дає змогу придбати путівки за значно нижчими цінами, ніж у розпал сезону. Та й відпочивальники в пансіонати «Кримське Примор’я» та «Дніпро», дитячі оздоровчі табори «Салют» (Євпаторія), «Коктебель»(Феодосія), «Лісний» (Ворзель) та «Променистий» (Буча) їдуть, як до добрих старих знайомих.
Минулого літа міський комітет профспілки разом з Асоціацією «Україна-2000» безплатно оздоровлював українських дітей з багатодітних сімей та потерпілих від Чорнобильської катастрофи в іспанській провінції Валенсія. Турботи за переліт, харчування, проживання, надання медичних послуг та зв’язку, а також забезпечення дітей предметами першої необхідності цілком узяла на себе названа асоціація. А благодійна іспанська організація «Карітас» на свої кошти придбала дитячі товари першої необхідності, які передано до дитячого притулку для неповнолітніх при Головному управлінні МВС України в місті Києві.
Питання оздоровлення членів профспілки та їхніх дітей систематично розглядається на зборах профактиву, засіданнях президії міськкому, профспілкових комітетів і постійних комісій з охорони здоров’я та соціального страхування, на нарадах за участю господарників і працівників дитячих оздоровниць. І саме цієї осінньої пори підсумовуються результати найголовнішого питання роботи профспілкових діячів.
А нещодавно на базі академії праці та соціальних відносин Федерації професійних спілок України проведено навчання голів профспілкових комітетів. Дуже доречними були уроки про мотивацію профспілкового членства, про новий порядок оподаткування доходів фізичних осіб, економічні проблеми розвитку соціальної сфери в контексті розбудови держави, про роль лідера в організації, актуальні питання психології спілкування. Уроки провели викладачі академії та спеціалісти Федерації профспілок України: Олександр Донцов, Людмила Остапенко, Віра Куценко, Лідія Романова, Володимир Максимчук та інші.
...Вирує життя у міському комітеті профспілки працівників державних установ міста Києва. І велика заслуга в цьому керівника Віталія Почтового та його заступника Миколи Машталера.