Динамо» проти грізного суперника без страху застосувало пресинг. А ще оборонцям господарів вдалося заблокувати атакуючу зброю реалістів — Оуена та Роналдо.

З першим голом кияни не забарилися. Рінкон знайшов точною передачею Юссуфа. Той пробив по центру воріт, м’яч, зачепивши ногу Павона, опинився у воротах мадридців — 1:0.
А невдовзі стадіон знову вибухнув від радісної події. Справжнє диво створив Маріс Верпаковскіс. Він обіграв кількох опікунів і точним сильним ударом поклав м’яча в дальній нижній кут — 2:0!
Такий перебіг подій приголомшив футболістів «Реала», котрі певний час були шоковані. А намагання Зідана пробити здалеку були марними.
Тим часом ще раз міг відзначитися Юссуф. Але метрів з шістнадцяти він пробив вище воріт. На 36-й хвилині добрий шанс збільшити перевагу мав Гусєв. Однак ситуацію врятував Касільяс.
Не забив ти, це зробить суперник. Так і сталося. Гості впіймали киян на контратаці, і Рауль спокійно вийшов сам на сам із Шовковським. Решта було справою техніки — 1:2.
Та вже наступна атака «Динамо» мала встановити статус-кво. Однак Клебер влучив у захисника, а повторний удар Гусєва Касільяс парирував на кутовий.
А «Реал» дочекався свого моменту. Каддурі зіграв безграмотно і на голому місці «заробив» пенальті, який реалізував Фігу, — 2:2.
У другому таймі суперники доклали чимало зусиль, щоб вийти вперед. У киян найреальніший шанс був у Клебера, який після ідеального пасу Верпаковскіса пробив вище воріт метрів з десяти. Цей форвард демонстрував неабияку активність. Але, на жаль, перетримував м’яча. Тому користі від нього було не так уже й багато.
Маріано Гарсіа Ремон:
— Гра була важка, жорстка, і відігратися було справді нелегко. Хоча внутрішньо я не зовсім погоджуюся з результатом, бо розраховували ми на перемогу, заслуговували і мусили її здобути. Рахунок 2:0 на початку матчу не відповідав логіці, але підсумком задоволений. Я вдячний гравцям за докладені ними зусилля.
— Кому вигідніша нічия — «Реалу» чи «Динамо»?
— Важко сказати. Обидві команди могли виграти. Перемога в сьогоднішньому матчі давала багато. Тепер чекаємо на домашній поєдинок з «Байєром». Старатимемося не втратити свого шансу. Перемога над Леверкузеном практично даватиме право на вихід із групи. «Динамо» теж претендент. Хочу привітати динамівців з доброю грою, яку вони показали проти нас.
— Чи не заважало вам суддівство в сьогоднішньому матчі?
— На це запитання не відповідаю.
Йожеф Сабо:
— Тренер «Реала» щойно сказав, що розвиток подій на початку гри був нелогічний. Чи згодні ви з ним?
— Ми зіграли внічию, і цим усе сказано. Що ще можна казати? Не можна було втрачати перемогу, ведучи перед з рахунком 2:0. Протягом хвилин тридцяти я взагалі не знав, де був «Реал». Принаймні я цю команду не бачив. А після того, як Гавранчич зазнав травми і йому надавали допомогу за межами поля, у наші ворота влетіли два м’ячі.
— Прокоментуйте п’ять жовтих карток, які одержала ваша команда.
— То це ви до судді маєте звернутися. Нехай він вам пояснить, чому він давав картки тільки «Динамо». Я знаю правила, у яких записано, що після свистка відкат м’яча або удар у бік воріт карається жовтою карткою. Роналдо двічі так вчинив, а картку так і не побачив. Було багато грубих порушень, але штрафні суддя призначав тільки в бік воріт «Динамо».
— Який був план на другий тайм? Що ви сказали гравцям у перерві матчу?
— Ми накреслили план на матч, повинні були його дотримуватися і після перерви. Пресингували, як могли, але в другому таймі сили були вже не ті. Хоча і після перерви команда також мала добротний вигляд. Єдине, що мене насторожує, — окремі п’ятихвилинні фази, коли в діях хлопців спостерігалася розгубленість. Це ми з’ясуємо.
Я вчасно зняв Каддурі, бо він почувався невпевнено. Сьогодні він, на жаль, дуже багато помилявся, та й пенальті нам «привіз». Зовсім непотрібний! Незрозуміло, чому він збив Роналдо. Хоча, повторюю, всі наші гравці сьогодні виклалися сповна. Ми сьогодні повинні були виграти, бо були ліпші за суперника.
— Чи вважаєте, що наступний матч із «Ромою» буде стратегічно важливим для «Динамо» стосовно виходу з групи?
— Ще перед матчем у Мадриді я сказав, що нам доведеться грати на результат до останнього туру. «Реал» свої завдання вирішуватиме в Римі, а ми — у Леверкузені.