Голова Верховної Ради України Володимир Литвин виступає за публічний діалог двох кандидатів. Вони, на його думку, могли б задекларувати необхідність для кожного з них чесних виборів, детальніше поінформувати про шляхи реалізації своїх програм. Передусім кожен з претендентів на найвищу посаду мав би розповісти, як він бачить розвиток країни після 21 листопада. Про це Володимир Литвин сказав у розмові з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Робертом Брінклі.

Як повідомив журналістам прес-секретар Голови ВР Ігор Сторожук, під час обговорення суспільно-політичної ситуації напередодні другого туру виборів Володимир Литвин висловив упевненість, що дії того, кого оберуть Президентом, мають бути спрямовані на суспільну консолідацію. З урахуванням поглядів і прагнень всіх громадян України.

Роберт Брінклі оцінив ситуацію у суспільстві як «поляризовану» і, у свою чергу, висловив сподівання, що переможець президентських перегонів працюватиме на об’єднання країни. Він також зазначив, що для голосування були характерні висока активність виборців та їх емоційне піднесення.

Співрозмовники обговорили ситуацію довкола політичної реформи. Її реалізація, на думку Володимира Литвина, можлива за умов консолідованих дій фракцій і груп. Голова Верховної Ради України вважає доцільним, перш ніж виносити це питання на розгляд до сесійної зали, провести його детальне обговорення з керівниками фракцій і груп парламенту.

Роберт Брінклі передав Голові Верховної Ради України офіційного листа від голів обох палат парламенту Великої Британії із запрошенням відвідати цю країну з офіційним візитом на чолі української парламентської делегації в наступному році.