Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 4-й тур. 2 листопада.
Група Е. «Арсенал» (Англія) — «Панатінаїкос» (Греція). 1:1. ПСВ (Нідерланди) — «Русенборг» (Норвегія). 1:0. ПСВ — 9 очок, «Арсенал» — 6, «Панатінаїкос» — 5, «Русенборг» — 1.
Група G. «Вердер» (Німеччина) — «Андерлехт» (Бельгія). 5:1. «Інтер» (Італія) — «Валенсія» (Іспанія). 0:0. «Інтер» — 10, «Вердер» — 9, «Валенсія» — 4, «Андерлехт» — 0.
Група Н. ЦСКА (Росія) — «Челсі» (Англія). 0:1. «Порту» (Португалія) — ПСЖ (Франція). 0:0. «Челсі» —12, ЦСКА, ПСЖ — по 4, «Порту» — 2.
Група F. «Барселона» (Іспанія) — «Мілан» (Італія). 2:1 (Ето’О, 37, Роналдіньо, 89 — Шевченко, 17).
«Селтик» (Шотландія, Глазго) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 1:0. Гол: Томпсон, 25.
«Селтик»: Маршалл, Макнамара, Валгарен, Томпсон, Гартсон, Агате, Леннон, Петров, Варга, Камара (Бітті, 81), Макгеді (Воллес, 79). Тренер — Мартін О’Ніл.
«Шахтар»: Лаштувка, Беркеуан, Тимощук, Дуляй, Матузалем, Вукич (Гюбшман, 60), Воробей (Батиста, 74), Стойкан, Агахова (Маріка, 68), Левандовський, Срна. Тренер — Мірча Луческу.
Попереджено: Беркеуана, 40, Валгарена, 71. Вилучено: Тимощука, 43, Беркеуана, 58.
Арбітр: Даніель Бекинья (Франція).
Глазго. Стадіон «Селтик Парк». 10 градусів. 60 000 глядачів.
Поступившися кельтам на їхньому полі, донеччани тепер у ліпшому разі посперечаються за продовження виступу в Кубку УЄФА. У цій зустрічі гості дуже старалися і виявляли неабияке бажання перемогти. Але передали куті меду: не забили бодай раз, а залишилися вдев’ятьох. У такому «обрізаному» складі протистояти навіть посередньому суперникові, як «Селтик», досить важко.
— Я помилився, коли наші оборонці виконували штучне положення поза грою, — сказав після зустрічі Анатолій Тимощук. — Був змушений ліквідувати прорив Камара, порушивши правила. Суддя кваліфікував цей епізод як фол останньої надії. Хоча, як на мене, міг би обмежитися штрафним і жовтою карткою. Мої партнери після вилучень виявилися справжніми бійцями...
Утім, суддівство в цьому поєдинку — окрема тема. Французький арбітр нібито робив усе правильно і справедливо. Однак відчувалося, що більше симпатій у нього — до місцевих футболістів. Особливий протест викликав вільний удар, після виконання якого господарі забили. Однак то все лише розмови. Треба завжди враховувати можливий несприятливий варіант арбітражу і бути готовими до будь-яких колізій.
Француз Бекинья призначив отой вільний удар, коли Лаштувка начебто затримував час. І шотландці забили м’яча. На більше вони не спромоглися. Чому? Про це запитали О’Ніла.
— Я дуже радий перемозі. Не можна забувати, що для нас це була четверта гра за останні дев’ять днів. Команда діяла добре, перемогла заслужено. Для нас головне було — не пропустити такі безглузді м’ячі, які оті, що в попередніх матчах.
— Якби Тимощук і Беркеуан зосталися на полі, ви також розраховували б на перемогу?
— Якби Камара забив, використавши слушну нагоду, то мали б навіть ліпшу ситуацію, ніж після вилучення футболістів «Шахтаря».
— Які шанси в «Селтика» після цієї перемоги на участь у Кубку УЄФА?
— Цілком пристойні, незважаючи на те, що сьогодні рахунок мінімальний. Нам нема чого втрачати. Отож постараємося виграти в наступних матчах. Гадаю, що нам вистачить шістьох очок, щоб виступати в Кубку УЄФА.
Мірча Луческу повівся досить оригінально. З пресою він спілкувався якихось десяток секунд.
— Якщо відверто, то зовсім не хотів йти на прес-конференцію. То був би своєрідний протест. Вважаю, що ми грали дуже добре. Сьогодні ситуація нагадувала ту, що спостерігалася в наших зустрічах з «Міланом» та «Барселоною». Дякую за увагу.
Віктор Прокопенко, спортивний директор «Шахтаря»:
— Сьогодні рахунок не на нашу користь. Але ми не поступилися за грою. «Шахтар» мав добрий вигляд навіть після того, як залишився удесятьох, а потім і удев`ятьох, мав моменти, щоб зрівняти рахунок. Було видно, що футболісти «Селтика» побоювалися наших швидких атак. Адже вони постійно тримали одного нашого нападника вчотирьох, а якщо з’являвся другий, то й уп`ятьох. Стосовно турнірних перспектив «Шахтаря», то все в наших руках і ... «Селтика». Сподіватимемося, що «Мілан» і «Барселона» зіграють із ним відповідально. А ми відберемо очки у грандів, які вже вирішили турнірні завдання, і продовжимо боротьбу в Європі навесні...
Підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.