У Києві вперше в Україні презентовано спортивний одяг для активного відпочинку відомої іспанської фірми Гріфоне (Grіfone). Орієнтований він на підкорювачів найвищих гір і найглибших печер, поціновувачів водних видів спорту, а також тих, хто мужньо прямує до африканської сельви, північного чи південного полюсів. Водночас цей одяг якнайкраще підійде й для «експедиції» у морозяну погоду до газетного кіоску або прогулянки з собакою.
Журналістам особливо сподобалася надувна куртка Гріфоне, в якій почуватимешся комфортно за температури атмосферного повітря від -15 до +15 градусів за Цельсієм! Війнуло холодом — просто «подмухай» у куртку, й тобі знову стане тепло та весело.
— А почалася історія виробника такої унікальної продукції 1980 року зусиллями групи каталонських підприємців текстильного сектору, — розповів генеральний менеджер фірми Гуан Роча. —Ідентифікаційним символом своєї марки вони обрали грифона — фантастичне створіння з головою та крилами орла, тілом лева, а інколи ще й хвостом змії. Кажуть, що ці милі істоти будують свої гнізда на схилах запаморочливих урвищ, де сховані казкові скарби, які грифони старанно охороняють.
Нині виробничі потужності розміщено в Іспанії, Португалії, Східній Європі та Китаї. Але продукцією Гріфоне виготовлений там одяг починає вважатися тільки по прибутті на склад логістики в Барселоні.