Цими днями, уперше за всю свою історію існування, Інститут археології Національної академії наук України презентував виставку у власному фондосховищі, завершити будівництво якого допоміг народний депутат України, голова партії «Єдина Україна» та однойменної парламентської фракції Богдан Губський. 

Тут тепер зберігатимуться всі зібрані колекції. А їх у наукових фондах — понад 1200, і кожна налічує від десяти до сотень ящиків з цінними речами. Багатьом із яких — більш як мільйон років. Є серед них і одна з найбільших у світі колекцій трипільської культури, і остання знахідка археологів — дубові колеса, розкопані в Кіровограді під час дослідження кургану. Їм понад п’ять тисяч років. За твердженням українських учених, Україна — одна з найбагатших в Європі країн на найдавніші речі.
— Після того, як нас виселили з Видубицького монастиря, фонди наші поневірялися по різних приміщеннях, перевозилися з місця на місце. А тривалий час узагалі не було де їх зібрати. Вирішили побудувати власне фондосховище, але, на превеликий жаль, державного фінансування майже не отримували. Споруджували його господарським способом, а на завершальному етапі, коли далі продовжувати будівництво було не під силу, ми звернулися по допомогу до Богдана Губського (на знімку ліворуч). Завдяки очолюваному ним Фонду інтелектуальної співпраці «Україна—ХХІ століття» сьогодні ми нарешті маємо своє фондосховище, — не приховував радості Петро Толочко (на знімку праворуч), директор Інституту археології, академік НАН України.
Нагадуємо, що в День українського козацтва, який відзначався в Україні разом зі святом Покрови, вручаючи столичному Музею гетьманства блок поштових марок із зображенням особистих речей Богдана Хмельницького, Богдан Губський від імені очолюваної ним парламентської фракції «Єдина Україна» заявив про започаткування громадського руху за повернення гетьманських клейнодів. Сподіватимемося, що булава, шабля і гетьманський прапор будуть в України, стануть її власністю.