Чемпіонат країни. Вища ліга. 11-й тур. «Кривбас» — «Шахтар». 1:2. 21 700 глядачів. Голи: Кабанов, 56 —Воробей, 24, Беркеуан, 90+5. Дублери — 2:2.
«Арсенал» — «Іллічівець». 5:2. 700. Бабич, 28, Анікеєв, 34, Окодува, 53, Мізін, 64 (п), Ковальчук, 80 — Зубов, 9, Цихмейструк, 48. Дублери — 2:3.
«Металург» Зп — «Динамо». 0:2. 6 500. Клебер, 29, Рінкон, 66 (п). Дублери — 0:2.
«Борисфен» — «Чорноморець». 0:1. 2 000. Косирін, 80.
«Металург» Д — «Таврія». 2:1. 2 500. Мендоса, 30, 85 — Жуніор, 40.
«Ворскла-Нафтогаз» — «Дніпро». 0:0. 4 500.
«Оболонь» — «Волинь». 1:2. 1 500. Каряка, 7 —Мітич, 17, Крунич, 70.
«Металіст» — «Закарпаття». 1:0. 16 500. Гунчак, 80.
Колись ще юна Людмила Марківна Гурченко співала в кіношедеврі «Карнавальна ніч» про те, що і за п’ять хвилин, коли дуже захотіти, можна зробити дуже багато. Це ще раз підтвердили футболісти «Шахтаря», котрі на останній з доданих київським арбітром Олегом Орєховим п’яти хвилин змогли уникнути поразки у Кривому Розі.
То була не навала, а якийсь потужний рух відчаю. Як кажуть у таких випадках, пан або пропав. Донеччани пішли на завершальний штурм. Стойкан переправив м’яча до воріт криворіжців, а Беркеуан головою пробив влучно.
Наставник донеччан Мірча Луческу зазначив, що «Шахтар» провів матч у дещо послабленому складі. «Кривбас» йому сподобався:
— Ця команда прагнула грати у свій футбол. На відміну від «Металіста», котрий у попередньому турі в зустрічі з нами в Донецьку тільки відбивався. Можливо, закономірнішим результатом у Кривому Розі була б нічия...
«Динамо» досить переконливо виграло в Запоріжжі. Хоча тренер господарів Валерій Яремченко сказав чимало критичних слів на адресу харківського арбітра Крана:
— Не переконаний, що проти такої команди, як наша, динамівцям потрібна якась допомога. Тепер усі наші футболісти, котрі вболівали за «Динамо», вболіватимуть за ... «Реал».
Ось тобі й маєш. Від любові до ненависті, як кажуть, один крок. Хоча, як на мене, якісь дитячі розмови веде Валерій Іванович та й годі...
А от Йожеф Сабо зазначив:
— Очікував важкої гри. Суперник зіграв сім матчів унічию і лише два поєдинки програв. Запорізький «Металург» — солідна команда. Подивився кілька її зустрічей і попередив своїх хлопців, що буде важко. Отже, треба бути пильними, включати швидкості. Слава богу, ніхто з наших гравців не зазнав травм. От лише після суто ігрового зіткнення Родолфо ушкодив м’яз стегна. Поле було в чудовому стані. А от роздягальні — замалі. Наприкінці зустрічі ми мали велику перевагу, бо фізична підготовка і технічні можливості динамівців вищі...