Шахи. Іспанія. Всесвітня Олімпіада. Збірна України у передостанньому турі змагань зіграла внічию — 2:2 —з командою Грузії і випереджала шахістів Росії на три очки. Учора, коли це число газети було підписано у світ, українці зустрічалися зі збірною Франції.

Футбол. Кіпр. Перший кваліфікаційний раунд чемпіонату Європи серед юнаків (U-17). І в другому матчі турніру збірна України святкувала перемогу. Цього разу вона переграла збірну Казахстану — 3:0. Тепер незалежно від результату в завершальному матчі з росіянами підопічні Ігоря Жабченка достроково здобули право виступати в наступному раунді.
Кращий бомбардир збірної Туреччини 33-річний Хакан Шукюр (46 м’ячів) оголосив про завершення виступів у складі національної команди, повідомляє Sky Sports. Таке рішення пан Шукюр прийняв після того, як наставник турецької збірної Ерсун Янал не викликав його на відбірні матчі чемпіонату світу проти команд Казахстану й Данії. Тим часом у чемпіонаті Туреччини форвард «Галатасарая» забив шість м’ячів у семи поєдинках.
— Звичайно, мені дуже сумно, — сказав нападник. —Мій рішучий крок має покласти край дебатам про те, чи правильно зробив Янал, що не викликав мене до збірної. Отже, тепер я зосереджуся на виступах за свій клуб. Тим більше що «Галатасарай» цього року відзначає свій столітній ювілей...
Нагадуємо, що 17 листопада у Стамбулі збірна України зустрінеться з командою Туреччини у п’ятому турі відбіркового турніру до ЧС-2006 року.
Суперник київського «Динамо» у груповому турнірі Ліги чемпіонів клуб «Рома» в черговому матчі італійської Серії А поступилася в Турині «Ювентусу» — 0:2.
Хокей. 13-й відкритий чемпіонат Білорусі. «Сокіл» (Київ) — «Динамо» (Мінськ). 5:2. Кияни посідають третє місце в турнірній таблиці.
В. Б.