НАК «Нафтогаз України» і РАТ «Газпром» уклали низку важливих угод щодо додаткових обсягів транзиту природного газу на європейський ринок та інвестування проектів, які реалізуватимуться в  рамках ВАТ «Міжнародний консорціум з управління та розвитку газотранспортної системи України».
Передусім йдеться про спільне будівництво газопроводу «Богородчани—Ужгород», першу чергу якого плановано здати в експлуатацію в першій половині 2006 року. На цьому етапі передбачається освоїти 54 мільйони доларів капіталовкладень, тоді як загальна вартість проекту будівництва газопроводу — 300 мільйонів доларів. За словами голови правління НАК «Нафтогаз України» Юрія Бойка, видатки країни-партнери розподілятимуть навпіл, а перевагу серед генпідрядників і постачальників віддаватимуть, звісно, своїм компаніям. (Очевидно, що головний постачальник труб великого діаметру ВАТ «Харцизький трубний завод» на тендері гратиме «не останню скрипку»).
Проект передбачає зростання обсягів транзиту природного газу на 5 мільярдів кубометрів на рік вже після здачі першої черги газопроводу і на 19 мільярдів кубометрів — до 2010 року.