Політико-економічну ситуацію в Україні напередодні виборів Президента обговорили Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк з лідером фракції КПРФ у Державній Думі Федеральних Зборів Російської Федерації Геннадієм Зюгановим. Про це повідомила керівник прес-служби Верховної Ради Вікторія Шведова.
А. Мартинюк поінформував гостя про перебіг президентської кампанії, підготовку до проведення голосування, значну увагу до виборів з боку європейських країн та велику кількість — більш як чотири тисячі — офіційних спостерігачів.
Перший заступник глави парламенту зазначив, що владні гілки, в тому числі Верховна Рада України, роблять все для забезпечення їх нормальної роботи. Він висловив думку, що, зважаючи на особливості політичної та електоральної ситуації, вибори відбудуться у два тури, і додав: «Говорити про беззастережну підтримку одного з кандидатів у першому турі не доводиться».
А. Мартинюк також наголосив, що Комуністична партія України не братиме участі в жодних акціях пікетування Центральної виборчої комісії 31 жовтня. Перший заступник Голови Верховної Ради України розповів про програму урочистостей з нагоди 60-річчя визволення України від фашистських загарбників, зокрема про підготовку до параду. Він зазначив, що розмови про можливість застосування так званого «силового варіанта» під час виборів не мають під собою жодного підґрунтя. На прохання Г. Зюганова А. Мартинюк розповів про хід конституційної реформи, висловивши думку про можливість внесення змін до Основного Закону або між першим і другим туром, або після виборів. У свою чергу, Г. Зюганов зазначив, що політична ситуація в Україні за роки незалежності розвивалася «спокійно і зважено».
В інтерв’ю журналістам Геннадій Зюганов підтвердив, що Росія не втручатиметься у внутрішні справи України, хоча симпатії російських політиків зовсім різні. Водночас Адам Мартинюк зазначив, що у разі невиходу лідера комуністів у другий тур президентських виборів, КПУ не підтримуватиме жодного кандидата.