Австрійська клініка «Рудольфінерхауз» не хоче брати участі «у проблемі», пов’язаній із заявами про отруєння кандидата в Президенти Віктора Ющенка. Про це повідомив глава тимчасової парламентської комісії з розслідування обставин отруєння В. Ющенка Володимир Сівкович.
Він зазначив, що на останньму засіданні комісії йшлося про те, що клініка «передала хворого Віктора Ющенка українським лікарям і вона відмежовується від цієї проблеми». До того ж аналізи у «Рудольфінерхауз» забрала австрійська поліція, тому вона «додати нічого не хоче». У клініці, за словами В. Сівковича, підтвердили, що за період лікування Віктора Ющенка «отрут або інших елементів», які підтверджували б навмисне отруєння, виявлено не було. Документ підписали лікарі «Рудольфінерхауз» Михаель Цимпфер і Микола Корпан.
На засіданні комісії, повідомив її голова, обговорили питання закриття кримінальної справи за заявою про отруєння В. Ющенка. А поки що медична підгрупа комісії в складі Сергія Шевчука, Миколи Поліщука, Михайла Лободи і Михайла Сятині підготувала низку запитань щодо висновків медичної комісії, які були зроблені за запитом Генпрокуратури.
Наступне засідання, зазначив Володимир Сівкович, відбудеться після президентських виборів, в залежності від того, коли В. Ющенко надасть додаткові матеріали.