Дорогі ветерани Великої Вітчизняної війни —фронтовики, партизани і підпільники, учасники трудового фронту!
Шановні співвітчизники!
Від імені Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів сердечно поздоровляю Вас з вікопомною подією — 60-річчям визволення України від німецько-фашистських загарбників.
Україна впродовж майже усього періоду Великої Вітчизняної війни посідала одне з найважливіших місць у двобої з фашизмом. 1225 днів і ночей, з перших днів війни до 28 жовтня 1944 року українські землі були в епіцентрі воєнних дій, ареною жорстоких кровопролитних боїв, які не обминули жодного населеного пункту, жодної сім’ї. В період апогею битви за Україну, з осені 1943 по 28 жовтня 1944 року, на її території було зосереджено майже половину діючої Радянської Армії. Тут збройну боротьбу з фашизмом вели і учасники невидимого фронту — понад 600 тисяч партизанів і підпільників.
Усі Ви, дорогі ветерани, люди різних професій, віку і статі, демонстрували масовий героїзм і незламність духу, любов до Вітчизни. Ви, наші батьки і матері, врятували Батьківщину від фашистського поневолення, підняли її з руїн у повоєнні роки, принесли мир і свободу народам Європи й усього світу. Без ваших ратних і трудових подвигів не було б сьогоднішньої України як Держави. Вам, ветеранам, захисникам Вітчизни, нинішнє покоління зобов’язане своїм життям, своїм майбутнім.
На відзначення великих заслуг ветеранів війни, праці і військової служби в боротьбі за свободу і незалежність Батьківщини, Вашого вкладу в розвиток економіки, науки і культури у повоєнний період та з метою посилення соціального захисту ветеранів за пропозицією нашого комітету та організації ветеранів України 2005 рік — рік 60-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні — оголошено Роком ветеранів в Україні.
Ваш подвиг, Ваше життя — це жива історія нашого народу і Держави, історія з усіма її труднощами, великими перемогами і невдачами.
Хочу запевнити, що цю величну правду сучасної вітчизняної історії, Вашої історії, ми будемо захищати, щоб ніяка політична кон’юнктура не спотворювала і не переписувала її.
Знайте: ми пишаємося Вами і з почуттям вдячності схиляємо голови перед Вашим великим подвигом, перед вічною пам’яттю усім, хто загинув в боях за свободу і незалежність нашої Батьківщини.
Честь і слава Вам — доблесні переможці. Бажаємо Вам і Вашим родинам міцного здоров’я, щастя і благополуччя, посильної участі в підготовці та відзначенні 60-річчя Великої Перемоги.
З глибокою повагою,Петро ЦИБЕНКО,голова Комітету Верховної  Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів.