28 жовтня у святкуванні 60-ї річниці визволення України від фашистських загарбників візьмуть участь лідери Росії, Казахстану, Білорусі та Азербайджану. Відповідні запрошення було надіслано всім керівникам країн СНД.
Спостерігачі відзначають особливий інтерес до візиту російського лідера, що відбудеться за чотири дні до виборів. Тим паче що саме йому вчора було надано ефір на трьох провідних українських телеканалах.
Напередодні опозиційні політики заявили, що нині не найкращий час для подібних вояжів. За словами одного з кандидатів у Президенти — «нашоукраїнця» Віктора Ющенка, влада спробує використати візит Путіна для підтримки свого кандидата, незалежно від того, який зміст у цей візит вкладає сам високий гість. Водночас Ющенко зазначив, що «не належить до тих, хто переоцінює вплив Росії на результати виборів в Україні». Інший претендент на президентський пост — лідер соціалістів Олександр Мороз зауважив, що не бачить нічого поганого в тому, якщо Путін під час візиту говоритиме про російсько-українські відносини. Але якщо він почне розповідати, за кого потрібно голосувати, то це треба розцінювати як втручання у внутрішні справи сусідньої держави.