Нещодавно проведений ІІ Всеукраїнський форум юридичних фірм показав, що в Україні сформовано нову громадсько-політичну силу — «юридичні фірми», які здатні постояти за себе в умовах сучасного суспільства та бути самостійними учасниками ринку.
Проведення ІІ форуму, зі слів співкерівника оргкомітету, народного депутата України Степана Гавриша, свідчить про досягнення юридичними фірмами України високого рівня правової культури та прагнення підвищити свій інтелектуальний потенціал.
На форумі підбито підсумки І Всеукраїнського форуму юридичних фірм, заслухано та обговорено доповіді з найактуальніших питань: участі юридичної фірми в сучасному судочинстві, функціонування третейських судів та здійснення виконавчого провадження, надання безоплатної юридичної допомоги у світлі проекту закону України «Про правову допомогу».
Ініціаторами проведення форуму стали Міністерство юстиції України, Спілка юристів України, Асоціація юристів у галузі банківського та фінансового права, народні депутати України: Степан Гавриш, Валерій Євдокимов, Микола Оніщук, заступник голови Вищого господарського суду України Анатолій Осетинський, а також низка провідних юридичних фірм України, серед яких «Салком», «Укрінюрколегія», «Юрис» та інші. Форум активно підтримала Торгово-промислова палата України та Американська асоціація юристів.