За сім кілометрів від Козельця стоїть високий собор — білий-білий, з зеленими банями і позолоченими хрестами. Це храм Георгія Побідоносця, заснований на честь перемоги козаків Козелецької сотні над поляками-єзуїтами.
Якось вирішили монахині під час упорядкування території пересадити тую. Але чомусь не прижилася вона На новому місці. Коли з’ясовували причину, знайшли колодязь з цілющою водою. У престольний день кішка привела кошенят, собака Чижиха — цуценят, отелилася монастирська корова.
Але найбільше диво монастиря — чудодійна ікона «Аз есмь с вами и никтоже на вы», якій понад сто років. Її писали монахині Леушинського монастиря із благословіння Іоана Кронштадського. Саме біля неї наприкінці 30-х років вирицький старець Серафим молився за святу Русь 1000 днів і ночей.
Ікона потрапила до Чернігова, а потім — у Козелець. З появою в монастирі цього образа Божої Матері монастирські справи пішли на лад. А Господніх див побільшало.
Телефонних дзвінків і листів з подяками за чудеса не меншає: поліпшилося сімейне життя, процвітає бізнес, зникла пухлина, встав немічний, сліпий побачив блакить неба... Ці історії ігуменя Пелагія збирає, а деякі з них і публікує.