Про події в Україні та Сполучених Штатах Америки напередодні президентських виборів у цих державах ішлося минулої п’ятниці під час зустрічі Голови Верховної Ради України Володимира Литвина з колишнім державним секретарем США Генрі Кіссінджером та Надзвичайним і Повноважним Послом США в України Джоном Гербстом. Про це повідомив прес-секретар глави парламенту Ігор Сторожук.
Володимир Литвин відзначив, що приїзд до України дипломата та фахівця в галузі міжнародних відносин —це знакова подія, оскільки його оцінки подій в країні, а також роль і місце України у світі важливі для нас. Кіссінджер звернув увагу на те, що він бачить істотний прогрес у суспільно-політичному житті України. «Я гордий тим, що мені вдається утримувати парламент у робочому і дієвому стані», — зазначив Голова Верховної Ради Володимир Литвин.
На запитання колишнього держсекретаря США: чи зможе Україна досягти фінішу президентських виборів без силових варіантів, Володимир Литвин зазначив, що розмови про введення надзвичайного стану не більш ніж розмови. Нині, на переконання глави парламенту, це виглядає як війна штабних нервів. І на побажанні успіхів на виборах і вдалого спостереження за ходом історичного процесу сторони розсталися.
Того самого дня Голова Верховної Ради Володимир Литвин та Перший заступник Голови ВР Адам Мартинюк взяли участь у відкритті виставки під назвою «Біль і гордість твої, Україно!», яка присвячена 60-річчю визволення України від німецько-фашистських загарбників. «Що далі ми відходимо від тих подій, то більше відчуваємо потребу детально і правдиво дізнаватися про ті часи, — зазначив глава парламенту і додав: — Ми маємо шанувати пам’ять про тих, хто відстояв нашу Україну».