«Задекларована останнім часом боротьба з підвищенням цін, особливо на споживчі товари і нафтопродукти, не витримує жодної критики», — так кандидат у Президенти України Анатолій Кінах відповів на численні запитання представників малого бізнесу на зустрічах із виборцями Дніпропетровська. «Я категорично проти, щоб чесних підприємців називали спекулянтами. Людей, які самотужки розпочали власну справу та створили робочі місця, держава повинна всіляко підтримувати і поважати. Замість цього — ручне управління, силовий тиск, образи на адресу підприємців, що абсолютно неприпустимо», — додав він.
На його думку, проблема зростання цін на споживчі товари, продукти харчування та пальне потребує детального вивчення, професійних та системних підходів. Причини цінового стрибка криються в неврожаї минулого року, зниженні поголів’я худоби, кризі на ринку нафтопродуктів та численних популістських рішеннях навколо розв’язання цих проблем.
Виправити ситуацію можна лише шляхом застосування ефективних ринкових механізмів регулювання цін, підтримки національного товаровиробника через сучасну податкову, митну та бюджетну політику. Жорсткі адміністративні заходи, чергова спроба організувати «полювання на відьом» свідчить лише про безпорадність уряду, відсутність у нього відпрацьованих економічних важелів впливу на ціни та ціноутворення.
Анатолій Кінах глибоко стурбований тим, що гостра соціальна проблема доступності споживчих товарів та цін на них стала змістом передвиборної полеміки, розмінною монетою у політичному протистоянні учасників виборчих перегонів. Політичні спекуляції навколо «спекулянтів» замість справжньої державної роботи призведуть лише до погіршення життя найбідніших людей, зневір’я та соціальної апатії, вважає кандидат у Президенти.
Політична реклама